Kian ensimmäinen iso farkku

kia-optima-sportswagonTäysin uusi Kia Optima Sportswagon on Kian kaikkien aikojen ensimmäinen D-segmentin farmari. Sportswagonin pituus (4855 mm) ja leveys (1860 mm) ovat samat kuin sedan-mallillla, mutta farmarimalli on 5 millimetriä korkeampi (1470 mm). Optima Sportswagon on keulasta täysin yhteneväinen sedan-mallin kanssa.

Sportswagonin tavaratila on 552 litraa (VDA) eli 42 litraa suurempi kuin Optima sedanin. Sportswagon on varustettu älykkäällä sähkötoimisella takaluukulla. Lisää käytettävyyttä tuo kolmessa osassa (40:20:40) kääntyvä takapenkki, joka mahdollistaa esimerkiksi suksien tai lumilautojen lastaamisen keskimmäisen istuimen läpi takapenkkiläisten istuessa yhä mukavasti.

Sportswagoniin tulee uusina ominaisuuksina Android Auto ja Apple CarPlay -järjestelmät, jotka mahdollistavat puhelimen sovellusten ja toimintojen käytön auton kosketusnäytön kautta. Sportswagoniin on saatavana 7- tai 8-tuumainen kosketusnäyttö Kian uusimalla navigointijärjestelmällä (AVN). Tom-Tom-palvelulla varustettu navigointijärjestelmä tarjoaa muun muassa reaaliaikaista liikennetietoa kuljettajalle. Optima Sportswagon on varustettu langattomalla matkapuhelimen laturilla, joka lataa puhelimen automaattisesti auton keskikonsolissa.

Optima Sportswagonin voimanlähteinä ovat 1.7 CRDi -dieselmoottori (141 hv & 340 Nm) ja 2.0 CVVL -bensamoottori (163 hv & 196 Nm). GT-versio on varustettu 2.0 T-GDI -turbomoottorilla (245 hv & 353 Nm). Dieselmoottoriin on tarjolla Kian 7-vaihteinen DCT-kaksoiskytkinautomaattivaihteisto, jonka CO2-päästö on 120 g/km. Sportswagoniin on saatavana elektronisesti säätyvä iskunvaimennus (ECS), joka mukautuu ajo-olosuhteisiin reaaliajassa ja muokkaa vaimennuksen ominaisuuksia ajettavuuden ja matkustusmukavuuden maksimoiseksi.

Optima Sportswagonin hinnat alkavat 30 990 eurosta. Tarjolla on seitsemän eri varustetasoa: LX, EX, GT Line, Business Premium, Business Premium GT Line, Business Luxury ja Business Luxury GT Line.