Koeajo: Ford EcoSport 1.0 EcoBoost Titanium

ford-ecosport-2016_koeajo_03Fordin katumaasturimallisto on kasvanut pienempään suuntaan uudella EcoSport-mallilla. Tai ehkä katumaasturi on vähän väärä nimitys, autoa voisi kutsua kompaktiksi crossoveriksi. EcoSport rakentuu B-segmentin pohjalevylle eli jakaa paljon ominaisuuksia Fiestan kanssa. Auto on aivan uusi tulokas Euroopassa, mutta sen alkuperä juontaa Etelä-Amerikkaan. Auto tuli myyntiin Brasiliassa jo vuonna 2003, ja on saavuttanut huiman suosion. Autoja on myyty jo 700 000 kappaletta.

Tämän menestyksen innostaman Ford on päättänyt tarjota uutta EcoSport-mallia myös muilla markkinoille. Näin EcoSport on ensimmäinen Fordin globaali automalli, joka on alun perin kehitetty Etelä-Amerikassa.

ford-ecosport-2016_koeajo_01Mallisto on ainakin alkuvaiheessa kohtuullisen vaatimaton. Perusmallina on Trend-varusteltu bensakone. Parempaa varustelua kaipaavalle on tarjolla bensa- tai dieselmoottorinen Titanium-malli. Diesel on 1.5-litrainen nelisylinterinen. Sen huipputeho on 95 hevosvoimaa ja yhdistetty kulutus 4,4 l/100km. Kompaktissa autossa bensakone on suositumpi vaihtoehto, sillä kulutus ei kasva tälläkään moottorilla kovin suureksi.

3-sylinterinen, 1.0 EcoBoost –moottori tarjoaa tehoa 125 hevosvoimaa ja huippuvääntö on 170 Nm. Bensamoottorilla auton yhdistetty kulutus on 5,4 l1/00km ja CO2-päästöt 125 g/km. Molempien moottoreiden parina on 5-vaihteinen manuaalivaihteisto. Moottori riittää hyvin kaupunkinopeuksissa, mutta maantiellä kiihdyttäessä tuntuisi kaipaavan lisää tehoa, ja ylimääräistä vaihdetta jotta kierrokset pysyisivät matalampina moottoritienopeuksissa.

ford-ecosport-2016_koeajo_04Malliston hinnat alkavat 1.0 EcoBoost Trend-mallin 20 096,51 eurosta. Titanium-varustelu nostaa hintaa noin 2000 euroa. Se on kuitenkin kannattava sijoitus, sillä Titanium sisältää mm. puolinahkaverhoilun, avaimettoman lukitus- ja käynnistysjärjestelmän, kangasmatot ja 16” kevytmetallivanteet.

Tässä koeajetussa autossa oli lisävarusteena Mars Red –erikoisväri, navigointijärjestelmä, parkkitutka, peruutuskamera, Comfort Pack (sis. vakionopeudensäätimen, ajovaloautomatiikan ja sadetunnistimen) sekä Sport Pack, johon kuuluvat 17” vanteet, urheilullinen jousitus, tummennetut takalasit ja musta katto ja sivupeilikotelot. Lisävarusteineen auton kokonaishinta nousi 27 636 euroon.

ford-ecosport-2016_koeajo_02