Koeajo: Volvo XC90 T8

Volvo XC90 T8 2016_02Volvo XC90-malliston huippumalli on hybridiversio T8. Tässä ladattavassa eli pistokehybridissä on siis sekä bensiinimoottori että sähkömoottori.

Bensamoottori sijaitsee tutussa paikassa konepellin alla ja tarjoaa tehoja etupyörille. Sähkömoottori on taka-akselilla pyörittäen vain takapyöriä. Järjestelmä ohjaa molempia moottoreita niin että ajo on taloudellista, mutta tarpeen tullen myös tehoja on käytössä riittämiin. Siis ajotilanteesta riippuen XC90 T8 voi olla etu-, taka- tai nelivetoinen. Kardaania ei ole, joten akusto on sijoitettu kätevästi sen paikalle, auton keskikohdalle.

Volvo XC90 T8 2016_04XC90 T8 -mallissa bensamoottori on 2.0-litrainen, 4-sylinterinen Drive-E-moottoriperheen edustaja. Mekaanisen ahtimen ja turboahtimen avustuksella moottori tuottaa tehoa 236 kW (320 hv) ja vääntöä 400 Nm. Tehot välittyvät etupyörille 8-nopeuksisen automaattivaihteiston kautta. Taka-akselilla sijaitseva sähkömoottori tarjoaa 60 kW (82 hv) ja 240 Nm. Taka-asennus on mahdollistanut suuremman moottorin käytön, mistä on hyötyä esimerkiksi ruuhkaisessa kaupunkiliikenteessä, kun autolla voidaan ajaa pelkällä sähköllä.

Järjestelmän yhteenlaskettu maksimiteho on 407 hevosvoimaa ja vääntö 640 Nm. Sähkömoottorin ansiosta auton laskennallinen yhdistetty kulutus on vain 2,1 l/100km ja CO2-päästöt 49 g/km. Jos lataa akun täyteen aina ennen ajo, ei polttoainetta paljon lyhyellä matkalla kulu. Jos akkua ei lataa lainkaan ulkoisesta virtalähteestä, kasvaa kulutus selvästi. Vaikka 2.0-litrainen moottori onkin kohtuullisen taloudellinen, vaatii ison auton liikuttaminen tehoja, mikä taas näkyy polttoaineenkulutuksessa. Auton polttoainesäiliö on 50-litrainen, mikä tuntuu vähän pieneltä matka-ajossa. Auton akku voidaan ladata aivan normaalista virtapistokkeesta. Latausaika 16A-sulakkeella on n. 2,5 tuntia.

Volvo XC90 T8 2016_06Kuljettaja voi valita ajotilanteen mukaan sopivimman ajotilan viidestä vaihtoehdosta; Hybrid, Pure Electric, Power, AWD ja Save. Hybrid-tilassa järjestelmä valitsee aina tilanteen mukaan sopivimman voimanlähteen. Jos akussa on virtaa, ajo alkaa aina pelkällä sähkömoottorilla. Bensamoottori tulee mukaan kun voimaa tarvitaan lisää, tai jos akusta uhkaa loppua virta. Pure Electric-tilassa käytössä on mahdollisimman pitkään pelkkä sähkömoottori. Ajaminen on hiljaista ja ympäristöystävällistä, mutta akku myös tyhjenee hyvin nopeasti.

Pelkällä sähköllä on mahdollista ajaa jopa 40 km täydellä latauksella, mutta käytännössä matka on paljon lyhyempi. Save-tila puolestaan säästää sähköä myöhempää tarvetta varten. Save-tilaa voidaan käyttää esim. maantiellä kaupunkia lähestyttäessä. Suurimmat edut sähkömoottorin käyttö tuo juuri hitaissa kaupunkinopeuksissa ja liikkeelle lähdöissä.

Volvo XC90 T8 2016_01Power-tilassa kuljettaja pääsee paremmin nauttimaan auton tehoista, vaikkakin hieman taloudellisuuden kustannuksella. Power-tilassa bensa- ja sähkömoottorit tarjoavat molemmat tehoa, jolloin suorituskyky on paras mahdollinen. Parhaimmillaan XC90 T8 kiihtyy satasen vauhtiin 5,9 sekunnissa. AWD valinta aktivoi jatkuvan nelivedon, jos vaaditaan parasta mahdollista etenemiskykyä haastaviin olosuhteisiin.

Volvo XC90 T8 2016_05