Lexus RC 300h – Hybridikarkki

Saimme koeajoon Lexuksen RC mallistosta sen maltillisemman ja ehkäpä järkevämmän edustajan, täyshybridi 300h:n. RC mallistosta löytyy myös järeä ja voimaa uhkuva RC F, jonka 477 hevosvoimaa puhuttelevat rouheamman ajokokemuksen haluavia. Lexus RC 300h on ulkomuodoiltaan lähes identtinen isoveljensä rinnalla, joten tyylikkyydessä se ei häviä piiruakaan malliston vahvemmalle.

Lexus RC

 

Väri pukee kauniita muotoja

Autoon oli valittu Radiant Red-ulkoväri, joka kieltämättä sopii tähän autoon kuin nenä päähän. Ilta-auringon kajo syvensi tyylikkäästi syvänpunaista väriä. Auto käänsikin katseita missä ikinä sillä liikkuikin. Muotoiluosasto on tehnyt hyvää työtä varsinkin auton perän suunnittelussa, takapuskurin alakulmissa olevat ilmanohjainlistat ovat vain kosmeettiset, mutta ne luovat perän ilmeeseen viimeisen silauksen. Kylkilinja on tyylikkään kiilamainen, pidän erityisesti takasivuikkunan ja katon kaartuvasta muodosta. Keula on tyypilliseen nykytyyliin veistelty luomus, sitä hallitsee iso etumaski tai grilli, Lexus käyttää siitä nimeä tiimalasisäleikkö. No, mene ja tiedä, mutta säleikön vieressä loistavat autossa vakiona olevat kaksois LED ajo-ja päiväajovalot. Etuspoileri huokuu urheilullista asennetta, mutta eniten allekirjoittanutta miellytti auton peräpään ja kylkilinjan muodot.

Lexus RC1

 

Ensipuraisu sisältä

Pujahdan Lexuksen kuskinpenkille ja huomaan istuvani melko matalalla. Koeajoauto on Executive-varustelua, joka tarjoaa nahkaverhoillut istuimet. Ensituntuma sähkösäätöisestä penkistä on jämäkäntuntuinen, sivutuet tukevat kylkiä ja reisiä mukavan jämäkästi, mutta penkissä ei ole reisituen pituussäätöä, jota pitkäjalkainen kuski kaipaisi. Nahkapäällysteinen ratti antaa hyvän otetuntuman ja ohjaamon yleisilme on Lexuksen tyyliin hienosti viimeistelty. Kaiken digi-ja informaatiotulvan keskelle kojelautaan on asennettu analoginen kello, joka puolustaa tyylikkäästi paikaansa. Hallintalaitteet ovat loogisesti sijoiteltuja, uutena tuttavuutena keskikonsoliin on asennettu kosketuslevy, jolla ohjataan kojetaulussa olevaa näyttöä. Kosketuslevyn käyttö vaati hieman totuttelua, aluksi kosketuslevyn raahaa ja paina-mentaliteetti aiheutti lukuisia virhekomentoja. Takapenkit ovat kuppimaisesti muotoillut ja niiden istuintuntuma on hyvä, mutta aikuiselle jalkatilaa ei jää juuri ollenkaan.

Lexus RC2Lexus RC3

 

 

Hybridiä

Auton voimantuotosta vastaa neljäsylinterinen bensakone, 2494 kuutioinen rivimoottori ja sähköajoyksikkö, joiden yhteisteho on 223hv. Huippunopeutta tälle kombolle luvataan ainoastaan 190 km/h, joka on tehoihin ja varsinkin ulkonäköön nähden melko vaatimaton lukema. Mutta hybridin järkevyys voittaa huippunopeusvaatimuksen tässä tapauksessa. Auton suorituskyky on varsin riittävä jopa urheilulliseenkin ajoon, mikään tykki se ei ole, mutta suorituskykyä voisi luonnehtia sanalla ripeä. Samalla saa nauttia maltillisesta polttoaineenkulutuksesta. Taajamanopeuksissa voi ajella sähkön voimalla, noin kuuttakymppiä järjestelmä sietää sähköajoa, nopeuden kasvaessa sen yli hyrähtää polttomoottori mukaan huomaamattomasti. Voimalinjan vaihdokset sähköstä polttomoottoriin ja takaisin tapahtuvat erittäin jouheasti. Jos auton näytössä ei pidä hybridijärjestelmän statuksesta kertovaa sivua, vaihtoa ei huomaa käytännössä ollenkaan. Moottorin jatkeena on CVT automaatti ja takaveto. Hybridilinjan järkevyys tuleekin esiin pieninä päästöinä(113g) ja sen myötä kohtuullisena autoverona, joka jää alle kymppitonnin.

Lexus RC4Lexus RC5

 

Ajossa

Ajotuntumaltaan RC on taattua Lexusta. Auto on mukavan hiljainen, alusta on riittävän jäykkä olematta silti kivireki; muutama tiukempi mutka hieman rivakammalla nopeudella tuli ajettua ja niistä RC selviytyi hyvin. Ohjaustuntuma saisi olla hieman tarkempi, mutta silläkin pärjää normiajossa hienosti. CVT automaatti on jonkin verran kuminauhamainen rivakassa kiihdytyksessä, mutta muuten aski hoitaa työnsä moitteetta. Keskikonsolista löytyy kolme ajotilavalintaa, Eco, Normal ja Sport. Keskikonsolissa on valintakiekko, jota kääntämällä ajotilan vaihto käy kätevästi. Ecomoodilla pyritään päästöjen ja polttoaineenkulutuksen minimoimiseen, Sport-asento terävöittää voimansiirron reagointia ja Normal-asennolla haetaan ajotilojen mahdollisimman hyvää kompromissia. Samasta paikasta löytyy myös EV-painike, jolla sähköajon saa komennettua päälle olosuhteiden niin salliessa.

Lexus RC6Lexus RC7

Executivea ja Sporttia

Varustelu alkaa Comfort-tasosta, joka edustaa kattavalla varustelulla RC:n niin sanottua alkaen-mallia. Vakiovarustelu kattaa mm. avaimettoman sisäänkäynnin ja käynnistyksen, 2-alueisen automaatti-ilmastoinnin, 7 tuuman Lexus Media Display-näytön, sekä 17 tuuman aluvanteet. Automme on varusteltu Executive-varustelulla, joka lisää varusteluun istuinten nahkaverhoilun, pysäköintitutkan eteen ja taakse, mukautuvan vakionopeussäätimen, Pre Crash-turvajärjestelmän, sekä 18 tuuman kevytmetallivanteet . Reilun kuuden tonnin lisäpanostuksella auto muuntuu F-Sportiksi, jolloin edellisten lisäksi kuskin penkkiin ilmestyy muistipaikat ja molempiin etupenkkeihin jopa ilmastointikin. Vanteet kasvavat tuuman, ajovalintavalikkoon tulee Sport+-valinta, ohjauspyörään tulee lämmitys, autoon ympätään F-Sport muotoilupaketti, joka tuo tullessaan etusäleikön vaihtumisesta lähtien kaikenlaista urheilullista ilmettä lisäävää osaa. Lista on pitkä ja mielestäni sijoitetun rahan arvoinen. Vieläkin enemmän autoltaan haluava löytää malliston huipulta Premier-varustelun, johon on kaiken edellä mainitun lisäksi asennettu kuolleen kulman varoitin, Lexus Premium Navigation järjestelmä, Mark Levinson Premium audiojärjestelmä ja korttiavain. Panostus Premier-tasoon lisää kustannuksia kolmisen tonnia verrattuna F-Sportiin.

Lexus RC8

 

Sitten ne hinnat

Kävin koeajon aikana näyttämässä Lexusta monelle kiinnostuneelle ja autoa ihmeteltiin hartaasti. Kysyin kaikilta esittelyn lopuksi, mitä arvelet auton maksavan. Hinta-arviot liikkuivat 80-100 000 euron välillä ja ihmetys oli suuri, kun kerroin Executive varustellun RC:n maksavan veroineen 56 684 euroa. Halpa!-huudahti moni. Tässä onkin yksi RC 300h:n hienous. Edellä mainitulla hinnalla saa hienon ja hyvin varustellun urheiluauton, jonka käyttökulut ovat kuitenkin maltilliset, eikä tyylikkyydestä tarvitse tinkiä piiruakaan. Jutun alussa mainitsemani voimanpesä RC F Executive maksaakin jo sitten 143 900 euroa. Toki kyseessä on ihan eriluonteinen peli, mutta RC maailmaan pääsee siis kiinni kohtuullisellakin sijoituksella. Lexus RC 300h malliston hintahaitari koostuu siis Comfortista(52107 euroa), Executivesta(56 684 euroa), F Sportista(63 570 euroa), sekä Premieristä(66 602 euroa). Kaikki mallit ovat takavetoisia, CVT-automaatilla varustettuja hybridejä.

Lexus RC sivusta

 

Hybridikarkin sulattelua

Pakko todeta, että vaikka en ns.ekoautojen harras ystävä olekaan, niin tällaisen kombinaation hybriditekniikkaa ja tyylikästä urheilullisuutta ottaisin pihalleni milloin tahansa. Tykästyin RC 300h:n eleganttiin olemukseen, sen vaivattomaan käsiteltävyyteen, hienosti viimeisteltyihin yksityiskohtiin, erityisesti sen kauniiseen Radiant Red-väriin. Korin muodot miellyttivät silmää, auto on hieno mistä kulmasta tahansa katsottuna. Miinuspuolena mainittakoon vaatimattomat tilat takapenkkiläisille, auto on käytännössä kaksipaikkainen. Suorituskykyäkin voisi olla lisää, koska menopeli on muodoltaan menevän näköinen. Mutta kokonaisuus jäi vahvasti plussalle ja jälleen kerran tunsin haikeutta avaimia palauttaessani..

Lexus kalliota vasten