MP-16 Moottoripyöränäyttely

 

IMG_8610

 

Varma kevään merkki

Moottoripyöräkausi 2016 polkaistiin käyntiin Helsingin messukeskuksessa, kun motoristikansa pääsi tutustumaan tulevan kesän laitevalikoimaan. Tällä kertaa messuilla oli edustettuina kaikki suurimmat pyörämerkit, joten katsottavaa riitti varmasti kaikille. Esillä olevien pyörien ja varusteiden lisäksi kattaukseen kuului varta vasten tätä tilaisuutta varten rakennettu 430 metriä pitkä, asfaltoitu koeajorata. Radan profiili mukaili legendaarista Keimolan moottoriradan profiilia ja koeajomahdollisuus kiinnostikin messukansaa jonoiksi asti. Ja miksipä ei, olihan koeajettavissa yli 30 pyörää 13 merkin voimin! Hieno idea ja toteutus, toivottavasti ensi vuonna homma järjestetään uudestaan.

IMG_8692

 

Uutuuksien ihmettelyä

Kaudelle 2016 on tarjolla liuta mielenkiintoisia pyöriä. Kawasaki juhlii tänä vuonna 50-vuotis taivaltaan Suomessa ja esitteli messuilla uuden Kawasaki ZX-10R superpyörän. Kyseessä on kilpaversiosta muokattu katuversio, jossa on huipputehokkaan moottorin lisäksi muitakin race-henkisiä ominaisuuksia. Näistä mainittakoon Quick Shifter-toiminto, joka mahdollistaa vaihteiden vaihtamisen ylöspäin kaasua vähentämättä.

Ducati toi messuille Multistrada 1200 Enduron, jolla se lähtee haastamaan kilpailijoitaan suositussa adventure-pyörien luokassa. Huomion kiinnitti myös uusi XDiavelS, josta löytyy hienojen yksityiskohtien lisäksi uusi 156 hevosvoimainen Testastretta DVT moottori.

Harley Davidsonilta löytyy tulevalle kaudelle mm.tyylikäs Softail Slim S, jonka hillityn tyylikäs Army-henkinen väritys sopi messupyörään hienosti.

Suosiotaan kasvattavat Scrambler-tyylisuunnan pyörät olivat messuilla niinikään vahvasti edustettuina. Bemarilta paikalla oli R NineT Scrambler, joka on mielestäni tyylikäs laite. Karkeakuvioiset renkaat, pelkistetty terästankki, analogiset mittarit…Nam.

Yamaha esitteli puolestaan vielä hinnoittelemattoman uutuuden, MT-10:n. Tarkat speksit olivat vielä salaisuuden verhon peittämät, mutta R1:n perua oleva voimanlähde antaa tiettyä suuntaa teholukemista. Messuille tuotu yksilö oli väritykseltään erikoinen ja poikkeava. Armeijan harmaat tankki, katteet ja lokarit höystettyinä kirkuvan keltaisilla vanteilla pistivät mietteliääksi. No, pyörään on saatavana perinteisempiäkin värivaihtoehtoja.

IMG_8726

IMG_8650

IMG_8735

Poimintoja

Motörhead-fanien ja muidenkin iloksi messuilla komeili rumpali Mikkey Deen kustomoitu Victory High Ball. Pyörä oli ikään kuin kunniapaikalla Victoryn osastolla ja kunnioitti osaltaan myös Lemmyn muistoa. Osastolta löytyi myös Indian-merkin edustus, josta voi aina mainita hienon Indian Scoutin. Scouttia oli esillä myös hieman matalatehoisempi uutuusmalli, Indian Scout Sixty. Kromin loistoa ja massiivisuutta kaipaaville voi suositella tutustumista vaikkapa Indianin Chief-mallistoon.

IMG_8741

IMG_8743

IMG_8620

 

Petrol Circus Custom Bike Show tarjosi kattauksen rakenneltujen pyörien maailmaan. Rakenneltujen pyörien aluetta ihmetellessä oli pakko todeta, että kyllä suomalainen pyöränrakennustaito on huippuluokkaa. Hienosti toteutetut ja ennenkaikkea viimeistellyt laitteet olivat upeaa katsottavaa. Tästä mainiona esimerkkinä voi mainita loputtomasti yksityiskohtia sisältäneen Steampunk-tyyliin rakennetun, alkuperältään ukrainalaisen K-750 sivuvaunumoottoripyörän. Huomion kiinnitti myös Mohawk-niminen, puusta valmistettu moottoripyörä, jonka toteutuksen pikkutarkkuus ja tinkimättömyys olivat omaa luokkaansa.

IMG_8639

IMG_8641

Sirkushuveja ja varusteita

Jos esillä oli ajopelejä jokaiseen makuun, myöskään varustepuolta ei oltu unohdettu. Vaikka moni arvosteleekin ”rättikauppiaiden” määrää messuilla, kuuluu ajovarusteiden esittely ja myynti olennaisena osana messujen antiin. Esimerkkinä voisi sanoa eri kypärävalmistajien panostuksen, oli ilo havaita sen tärkeimmän varusteen kiinnostavan messukansaa. Ja mistäs muualta saisit samalla kertaa niin kattavan läpileikkauksen tulevan ajokauden varusteista kuin messuilta?

Varusteista puheenollen, Stunt Freaks Team ja Diorios Globe of Death-ryhmien edustajat varmaankin allekirjoittavat laadukkaiden varusteiden merkityksen. Molemmat ryhmät antoivat messuilla näytteitä osaamisestaan ja kansahan tykkäsi.

Paikalla oli myös naiskauneutta, Miss MP-16 –mittelö käytiin viikonlopun aikana. Kymmenen kaunista ja viehkeätä finalistia kisasivat kauneimman tittelistä ja lopulta voittajaksi selviytyi numerolla 4 kilpaillut Henrika Vehmainen. Automafia onnittelee voittajaa lämpimästi!

Ensi vuonna uudestaan!

Messut olivat viihdyttävät, katsottavaa ja koettavaa oli vähintäänkin riittävästi. Lähes 60 000 messuvierasta ja 1000 koeajoa kertovat onnistuneesta viikonlopusta. Asfaltoitu koeajorata oli erittäin tervetullut uudistus, varsinkin kun ajamisen saloihin perehtymätönkin eli ”kortiton” sai halutessaan mahdollisuuden kokeilla moottoripyörällä ajamista asiallisen opastuksen ja sopivan pyörävalikoiman myötä. 430 metrin pituisella radalla saa sopivasti motokärpäsestä pureman ja monelle uusi, hieno harrastus voi alkaa vaikkapa näistä messuista!

IMG_8621 IMG_8700 IMG_8627 IMG_8663 IMG_8678 IMG_8710 IMG_8732 IMG_8685 IMG_8612 IMG_8629 IMG_8630 IMG_8631 IMG_8632 IMG_8635 IMG_8722 IMG_8657