Seitsemännen sukupolven BMW 5-sarja

bmw-5-sarja-sedan-m-sport-2017_01BMW paljasti täysin uuden BMW 5-sarjan Sedanin. BMW EfficientLightweight –muotoilun, kevytmetallien sekä hiilikuidun hyödyntämisen ansiosta täysin uuden BMW 5-sarjan paino on 100 kg kevyempi verrattuna edeltäjäänsä. Uudelleen suunniteltu alusta, alhainen painopiste, BMW:lle ominainen tasainen painonjakauma ja kevyt kori lupaavat BMW:lle tyypilliset hyvät ajo-ominaisuudet.

Avustavia lisävarusteita on tarjolla täysin uuteen BMW 5-sarjaan enemmän kuin koskaan ennen. Auto on varustettu vakiona stereo-kameralla, joka pystyy lisävarusteina myytävien tutkien ja sensorien kanssa yhdistettynä tarjoamaan 3D-näkymän auton ympäriltä. Aktiivisia turvallisuusvarusteita uudessa 5-sarjassa ovat esimerkiksi väistämisavustin, risteävän liikenteen varoitin, kaistanvaihtoavustin sekä kaistavahti aktiivisella sivutörmäyssuojauksella. Jälkimmäinen valvoo kaistamerkintöjä auton ympärillä ja avustaa kuljettajaa tarvittaessa oikeilla ohjausliikkeillä sivutörmäyksen välttämiseksi.

bmw-5-sarja-sedan-2017_03Lisävarusteena myytävä mukautuva vakionopeussäädin yhdistettynä ohjaus- ja kaistavahtiin pystyy kuljettajan niin halutessa hoitamaan samanaikaisesti nopeudensäädön, jarruttamisen kuin ohjauksenkin tehtävät ilman kuljettajan aktiivista ohjausta.

Auton ominaisuuksia on entistäkin helpompi hallita uuden sukupolven iDrive-käyttöjärjestelmän ansiosta. iDrive-käyttöjärjestelmää voidaan ohjata joko iDrive-ohjaimella, puheohjauksella, eleohjauksella tai kosketusnäytöllä. Lisäksi käyttöjärjestelmän valikot ovat kuljettajan muokattavissa. Viimeisimmän sukupolven Head-up täysväri-tuulilasinäyttö heijastuu 70 prosenttia suuremmalle alalle kuin edeltäjänsä. Tuulilasinäyttö kykenee näyttämään liikennemerkit, puhelinluettelon, radio-asemat, musiikkikappaleet, navigoinnin ohjaukset ja varoitukset avustavista lisävarusteista.

Täysin uusi BMW 5-sarjan Sedan lanseerataan Suomessa helmikuussa 2017 ja sen alustava verollinen alkaen-hinta on 49 397 euroa (520d). Uuden 5-sarjan ennakkomyynti alkaa ja hinnastot astuvat voimaan 14.11.2016.

bmw-5-sarja-sedan-m-sport-2017_02