Toyota Gazoo Racing starttaa 2017 WRC-sarjaan suomalaisin voimin

toyota-yaris-wrc-2017Toyota Gazoo Racing julkisti Toyota Yaris WRC -autonsa ja esitteli kuljettajansa kaudelle 2017. Tallin kuljettajina toimivat Jari-Matti Latvala ja Juho Hänninen.

Toyota Yaris WRC -ralliauto on kehitetty täyttämään FIA:n tekniset vaatimukset vuodelle 2017 edustaen World Rally Cars -autojen uutta sukupolvea. Moottorina on 1.6 litran suorasuihkutteinen, 380 hevosvoimainen voimanlähde. Uusien sääntöjen suomat aerodynamiikkaan liittyvät vapaudet ovat mahdollistaneet Yaris WRC:n todella näyttävän ulkonäön. Toyota Yaris WRC:n suunnittelua, rakentamista ja kehitystyötä ovat johtaneet kokeneet asiantuntijat: Tom Fowler, Simon Carrier ja Mikko Ruoho.

“Yaris WRC on hyvin suunniteltu, uskomattoman potentiaalin omaava auto”, kommentoi Toyota Gazoo Racing WRC:n tiimipäällikkö Tommi Mäkinen. “Uudet säännöt antavat suurempia vapauksia kehitystyölle. Vaikka emme ole vielä päässeet testaamaan aivan kaikkia mahdollisuuksia, voimme jo sanoa että automme on luotettava ja nopea. Tuskin maltan odottaa tuloksia kilpailuolosuhteissa”, Mäkinen jatkoi.

Vuoden 2017 FIA World Rally Championship (WRC) -kausi alkaa kuukauden päästä Monte Carlon osakilpailulla Monacossa.