Tältä näyttää uusi Volvo V90

Volvo V90_frontVolvo esitteli uuden Volvo V90 -mallin, joka jatkaa merkin perinteitä farmarimallien valmistajana.

– Meillä on erittäin vahva asema farmarisegmentissä. Monien ihmisten mielessä Volvo onkin luokan ykkösmerkki. Vaikka Volvo tarkoittaa tänä päivänä paljon muutakin kuin farmareita, jatkamme ylpeänä pitkää perinnettämme V90:n kanssa, kertoo Volvon pääjohtaja Håkan Samuelsson.

Uusi Volvo V90 on kolmas auto Volvon 90-sarjassa. Kaikki sarjan autot on valmistettu yhtiön erityiselle täysin modulaariselle skaalautuvalle alustalle (SPA), joka on avannut runsaasti uusia mahdollisuuksia Volvojen suunnitteluun, valmistukseen ja varustamiseen.

– Nykyaikaisessa sportswagonissa on kyse ylellisen kokemuksen ja käytännöllisyyden jännittävästä yhdistelmästä. Uuden Volvon sisätilojen hienostunut ilmapiiri yhdistyy runsaaseen tavaratilaan, ja auto tarjoaa monipuolisesti toimivia säilytystilaratkaisuja, kertoo Volvon muotoilujohtaja Thomas Ingenlath.

Uusi V90 sisältää huipputeknisen puoliautonomisen Pilot Assist -ohjaustekniikan, markkinoiden kehittyneimmän vakioturvallisuuspaketin suurten eläinten havaitsemistoiminnolla ja tieltä suistumissuojalla sekä luokkansa johtavat yhteystoiminnot, kuten älypuhelimen Apple CarPlay -integroinnin.

– V90 -tarjontamme on erittäin vahva. PowerPulse-tekniikka tehostaa suorituskykyä dieselmoottoreissa, ja T8 Twin Engine -plug-in-bensiinihybridi puolestaan kehittää tehoa noin 410 hevosvoimaa ja tarjoaa sähkökäytössä noin 50 kilometrin toimintasäteen, kertoo Volvon tutkimus- ja kehitystyöjohtaja Peter Mertens.

Volvo V90_rear