Fordilta tulossa lisää hybridimalleja

ford-mustang-black-shadow-edition-platinum-whiteFord aikoo tuoda seuraavan viiden vuoden aikana markkinouille kaikkiaan 13 uutta hybridiä ja sähköautoa. Joukkoon lukeutuvat hybridiversiot F-150-avolava-autosta ja Mustangista Yhdysvalloissa, ladattava hybridi Transit Customista Euroopassa sekä maailmanlaajuiselle asiakaskunnalle täysin sähkötoiminen SUV.

Ford on paljastanut jo hieman tietoja tulevista uutuuksista:

  • Uusi, pienikokoinen täyssähkö-SUV, joka tulee saataville vuoteen 2020 mennessä. Ajoneuvon toimintasäde on vähintään 480 km (300 mailia). Se valmistetaan Flat Rockin tehtaalla ja tulee saataville Pohjois-Amerikassa, Euroopassa ja Aasiassa.
  • Suurien tuotantomäärien autonominen ajoneuvo, joka on suunniteltu kaupalliseen kyydintilauskäyttöön tai kyydin jakamiseen. Hybridi on saatavilla ensin Yhdysvalloissa vuodesta 2021 lähtien, valmistetaan Flat Rockin tehtaalla.
  • Hybridiversio menestyksekkäästä F-150-avolava-autosta tulee saataville vuoteen 2020 mennessä Pohjois-Amerikassa ja Lähi-idässä. F-150 Hybrid valmistetaan Fordin Dearbornin tehtaalla, ja siinä on tehokkaita hinaus- ja kuormaominaisuuksia ja se toimii myös mobiilina generaattorina.
  • Ikonisen Mustangin hybridiversiossa on V8-moottori ja se tuottaa entistä enemmän vääntöä alhaisilla kierroksilla. Mustang Hybrid valmistetaan Flat Rockin tehtaalla ja se tulee saataville vuodesta 2020 alkaen ensin Pohjois-Amerikassa.
  • Transit Customin ladattava hybridi tulee saataville Euroopassa 2019; ajoneuvo suunnitellaan vähentämään kustannuksia myös ruuhkaisimmilla kaduilla.
  • Kaksi uutta hybridipoliisiautoa. Toinen ajoneuvoista valmistetaan Chicagossa, ja molempiin asennetaan poliisivarustelu Fordin Chicagossa sijaitsevassa, poliisivarusteluihin erikoistuneessa keskuksessa.

Kuvassa 2017 Ford Mustang Black Shadow Edition -erikoismalli.