Hyundai i30 Fastback täydentää mallistoa

Hyundai esittee uuteen i30-mallistoon täysin uuden version, kun hatchback ja Wagon -mallien lisäksi joukkoon liittyy uusi Hyundai i30 Fastback.

Moottoriksi Hyundai i30 Fastbackiin on tarjolla aluksi kaksi pientä, taloudellista ja tehokasta bensiinimoottoria. Autoon voi valita nelisylinterisen ahdetun 1.4 T-GDI:n, joka kehittää 103 kW (140 hv) tai kolmesylinterisen ahdetun 88 kW (120 hv) tehoisen 1.0 T-GDI:n. Suuremman moottorin kanssa voi valita kuusivaihteisen käsivalintaisen vaihteiston tai 7-vaihteisen kaksoiskytkinvaihteiston. Pienemmän moottorin yhteyteen tulee aina kuusivaihteinen käsivalintainen vaihteisto.

Uuden i30 Fastbackin alustaa kehitettäessä ajo-ominaisuuksien painotus on ollut erilainen kuin muissa korimalleissa. Korin madaltamisen lisäksi jousituksen jäykkyyttä on lisätty 15 prosenttia. Muutosten ansiosta auton käytös on dynaamisempaa ja herkempää. Ajomukavuudesta ei ole kuitenkaan tingitty.

Uusi i30 Fastback esitellään yleisölle syksyllä Frankfurtin IAA autonäyttelyssä ja uutuusmalli tullaan näkemään Suomessa ensi vuoden alussa.