Karoq – Skodan kompakti katumaasturi

Skoda-malliston uusi tulokas on kompakti katumaasturi Karoq. 4,4-metrinen Skoda Karoq tarjoaa väljät sisätilat, suuren tavaratilan ja kattavan varustelun. Valittavissa on viisi moottoria, joiden tehot ovat välillä 85 kW (115 hv) ja 140 kW (190 hv). Tehokkainta dieselmoottoria lukuun ottamatta moottoreiden yhteyteen saa 6-vaihteisen käsivalintaisen vaihteiston tai 7-vaihteisen DSG-kaksoiskytkin-automaatin. 2.0 TDI 140 kW (190 hv) -moottorin yhteydessä on aina neliveto ja 7-vaihteinen DSG-vaihteisto. Uudessa 1.5 TSI -moottorissa käytetään erityistä aktiivista sylinterilepuutustekniikkaa.

Uuden Karoq-mallin tavaratila vetää 521 litraa, kun takaistuimet ovat normaaliasennossa. Takaistuimien kääntäminen alas suurentaa tavaratilan 1 630 litraan. Jos autossa on VarioFlex-takaistuinjärjestelmä, tavaratilan koko takaistuimia kääntämättä on muunnettavissa välille 479 ja 588 litraa. Takaistuimet voi myös irrottaa autosta kokonaan. Silloin tavaratilaa on peräti 1 810 litraa.

Karoq on ensimmäinen Skoda, johon saa vapaasti muokattavan digitaalisen mittariston. Karoqin kuljettaja voi itse valita mitä tietoja mittaristo näyttää. Sen näyttönäkymän voi valita neljästä vaihtoehdosta.

  • Classic-näyttönäkymässä kierroslukumittari ja nopeusmittari ovat pyöreät näytön oikeassa ja vasemmassa reunassa. Niiden väliin jäävä alue on yksilöllisesti konfiguroitavissa. Tällä alueella voidaan näyttää esimerkiksi parhaillaan kuunneltava media/radiokanava tai navigoinnin kartta, jota voi myös zoomata.
  • Digital-näyttönäkymä käsittää päänäyttöalueena koko mittariston alan, jolla voidaan näyttää esimerkiksi parhaillaan kuunneltava media/radiokanava tai navigoinnin kartta. Tämän alueen ylä- ja alapuolelle jää tila pienille numeronäytöille, joihin voidaan valita esimerkiksi ajonopeus, vaihtamissuositus, liikennemerkkien tunnistus, navigoinnin kohteeseen jäljellä oleva ajomatka, etäisyys seuraavaan kääntymiskohtaan navigointireitillä tai navigointireitillä jo ajettu matka.
  • Info Profile -näyttönäkymässä mittariston keskellä on kookas näyttöalue, jolla voidaan näyttää esimerkiksi navigoinnin kartta. Kartan vasemmalla ja oikealla puolella sekä yläpuolella on tilaa yksilöllisesti asetettaville näyttötoiminnoille. Näitä näyttöjä voivat olla ajonopeus, navigointinäyttö piktogrammeineen, vaihdenäyttö, liikennemerkkien tunnistus (esimerkiksi nopeusrajoitus, ohituskielto) tai ajoaika sekä monta muuta.
  • Pelkistetty näyttönäkymä sisältää kaksi kookasta näyttöaluetta, joilla näytetään valitut tiedot. Näitä tietoja voivat olla esimerkiksi ajonopeus ja polttoaineen riittävyys kilometreinä. Lisäksi valitut perustiedot (kellonaika jne.) näytetään näiden näyttöjen ylä- ja alapuolella. Jos navigoinnin reittiopastus on päällä, navigoinnin nuoliopastus näytetään keskellä mittaristoa.