Kian uusi huippumalli Stinger hinnoiteltu

Kian uusi lippulaivamalli, Kia Stinger on saanut hinnat. Stinger tulee Suomessa saataville kolmella eri varustetasolla: Business Premium, GT-Line ja GT. Moottorivaihtoehtoja on niin ikään kolme: 2.0 T-GDI -bensiiniturbomoottori (255 hv), 2.2 CRDi -dieselmoottori (200 hv) sekä 3.3 T-GDI -bensiiniturbomoottori (370 hv). Stinger on saatavana sekä taka- että nelivetoisina versioina. Voimalinja on aina varustettu Kian uudella 8-vaihteisella automaattivaihteistolla. Kuljettajalla on valittavanaan viisi eri ajotilaa: Smart, Eco, Comfort, Sport ja Sport+.

Stinger on Kian kaikkien aikojen tehokkain ja nopein tuotantomalli. Huippuversio Stinger GT on varustettu 3,3-litraisella tuplaturbo V6-moottorilla (370 hv). Stinger GT kiihtyy 4,9 sekunnissa 0­–100 km/h. Auton huippunopeus on 270 km/h. Stingerin ajettavuudesta on vastannut Albert Biermann, joka vastasi ennen Kialle siirtymisestään BMW:n M-sarjan autojen kehitystyöstä.

Kia kehitti Stingeriä systemaattisesti yhdellä maailman tunnetuimmalla moottoriradalla Saksan Nürburgringillä. Jokaisella Stingerin prototyyppiversiolla ajettiin vaativuudestaan tunnetulla Nordschleifella 10 000 kilometrin testiajo. Kia on ajanut Stingerillä Nürburgringin lisäksi yli 1,1 miljoonaa testikilometriä. Autoa on testattu myös talviolosuhteissa Ruotsin Lapissa.

Marraskuussa Suomeen saapuvan Stingerin hinnat alkavat 49 990 eurosta.