Koeajo: Hyundai i30 Wagon 1.0 T-GDI Style

Perheautojen luokassa farkun suosio jatkuu vahvana, joten uuden Hyundai i30 Wagonin saapumista on jo vähän odoteltukin. Wagon valitaan tietysti ison kontin takia, eikä i30 Wagon petä odotuksia sen suhteen. Auton tavaratila tarjoaa mukavat 602 litraa. Takaistuimen selkänojat kaatamalla saa tilan kasvatettua huimaan 1650 litraan. Jotta tavarat pysyvät turvallisesti paikoillaan, kuuluu tavaratilan väliverkko vakiovarusteluun Classic-mallia lukuunottamatta. Style-mallissa on myös kiskoilla varustettu, säädettävä tilanjakaja. Kyytiin mahtuvat siis isommankin perheen matkatavarat tai harrastusvälineet.

Kun tavarat on saatu jo lastattua, on aika ottaa matkustajat kyytiin. Takapenkillä riittää pääntilaa, mutta polvet ottavat kiinni etupenkin selkänojaan. Etupenkin selkänojan takapuolella on onneksi muovinen suoja niin että takamatkustajan luisetkaan polvet eivät paina kuljettajan selkään. Takapenkki sopii siis paremmin perheen pienemmille matkustajille. Etupenkillä sensijaan viihtyy pitkään. Autolla lähtee mielellään myös pidemmälle reissulle.

Saimme koeajoon Style-mallin, joka houkuttelee kattavalla varustuksellaan. Autossa on vakiona LED-takavalot ja tehokkaat kaksois-LED-ajovalot, joita osaa arvostaa varsinkin syksyn pimeissä keleissä. Ajamisen mukavuutta lisäävät Style-mallissa avaimeton lukitus- ja käynnistysjärjestelmä ja kuljettajan istuimen sähkösäätö. Istuimien puolinahkaverhoilu tuo matkustamoon ylellistä fiilistä. Kojelaudalta löytyy 8” värikosketusnäyttö, joka sisältää sekä audio- että navigointijärjestelmien hallinnan. Style-mallissa on myös todella kattava tarjonta ajamisen turvallisuutta ja helppoutta parantavia ominaisuuksia, kuten nopeusrajoituksen tunnistus, kuolleen kulman tarkkailu ja mäkilähtöavustin. Kaikissa i30-malleissa on vakiona automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä, kaistavahti ja vireystilan valvonta. Peruutuskamera kuuluu varusteluun Comfort-tasosta lähtien.

Moottoriksi on tarjolla kolme bensakonetta ja kaksi dieseliä. Perusmallissa on 1.4-litrainen (100hv), vapaastihengittävä bensakone. Kaikki muut moottorit ovat turboahdettuja. Ehkä kiinnostavin on tämä 1.0 T-GDI. Turboahdettu 3-sylinterinen tuottaa tehoa 120 hv ja vääntöä 171 Nm. Kun moottorin parina on vielä napakasti toimiva 6-vaihteinen manuaali, tarjoaa tämä pikkuinen 1.0-litrainen yllättävän nautinnollisen ajofiiliksen. Aivan alakierroksilla voi moottori tuntua vähän tahmealta, mutta heti kun moottorin kierrokset nousevat huippuväännön alueelle (1500-4000rpm) tarjoaa 170 Newtonia varsin jouhevaa menoa.

Pieni bensamoottori on myös mukavan taloudellinen. Auto yhdistetty kulutus on 5,2 l/100km ja CO2-päästöt 120 g/km. Vaikka 1.0 T-GDI tuntuu melkoisen täydelliseltä vaihtoehdolta i30 Wagonin keulalle, myös muita moottorivaihtoehtoja on tarjolla. Tehokkaampi 1.4 T-GDI (140 hv) bensamoottori on saatavissa myös 7-portaisella kaksoiskytkinvaihteistolla. Dieseliä kaipaavalla on tarjolla 1.6 CRDi joko 110 tai 136 -hevosvoimaisena mallina. Tehokkaamman version yhteydessä on aina 7DCT-vaihteisto.

Hyundai i30 Wagon-malliston hinnat alkavat 20 790 eurosta (1.4 Classic). Koeajetun 1.0 T-GDI Style-mallin lähtöhinta on 28 990 euroa. i30 on saatavissa myös 5-ovisena hatchback-mallina ja ensi vuoden alkupuolella odotellaan saapuvaksi myös uutta 5-ovista fastback-coupea. Vielä tämän vuoden puolella i30-mallistoon tulee tarjolle kaikkien aikojen tehokkain versio, eli todella suorituskykyinen Hyundai i30 N.