Koeajo: Hyundai IONIQ hybrid

hyundai-ioniq-hybrid_koeajo_01Hyundai esitteli viime keväänä Geneven autonäyttelyssä aivan uuden automallin, joka tuo mukavasti lisää virtaa Hyundain automallistoon. Hyundai IONIQ on siitä erikoinen uutuus, että sitä valmistetaan kolmena eri versiona; täyssähkö, hybridi ja ladattava eli pistokehybridi. Ensimmäisenä Suomen markkinoille on saapunut tämä hybridimalli.

Hyundai IONIQ hybridin voimanlähteenä toimivat 1.6-litrainen bensamoottori sekä sähkömoottori. Nelisylinterinen, 1.6 GDI tarjoaa tehoa 105 hv ja vääntöä 147 Nm. Sen parina työskentelevän sähkömoottorin vastaavat arvot ovat 32 kW (43,5 hv) ja 170 Nm. Vaihteistona on kuusinopeuksinen DCT-kaksoiskytkinvaihteisto, josta voima välittyy etupyörille. Ajaminen hybridillä ei poikkea juuri tavallisesta automaattivaihteisesta autosta, paitsi että ajo alkaa mukavan hiljaisesti pelkän sähkömoottorin voimin, jos akustossa vain riittää virtaa.

Ajotilanteen mukaan käytössä on joko sähkö- tai bensamoottori. Molemmat voimanlähteet voivat työskennellä myös samanaikaisesti, jos voimaa tarvitaan kovempaan kiihdytykseen. Järjestelmä valitsee aina sopivimman voimanlähteen eli kuljettajan ei tarvitse puuttua siihen.

Kun vaihdekeppi on D-asennossa, on autossa aina ECO-ajotila. Tällöin ajaminen on mahdollisimman taloudellista. Vaihteistosta löytyy myös sporttisempi S-tila, joka tarjoaa hieman paremman suorituskyvyn päästäen moottorin kierrokset korkeammalle. Hybridijärjestelmän yhteenlaskettu huipputeho on 141 hv ja vääntö 265 Nm. Auton suorituskyky riittää hyvin normaaliajoon, mutta ihan sporttiseksi meno ei viellä näillä tehoilla yllä. Hybridijärjestelmän edut ovatkin taloudellisuudessa. Auton yhdistetty kulutus on 3,4 l/100km ja CO2-päästöt 79 g/km. Tämä merkitsee melko kohtuullisia ylläpito- ja käyttökustannuksia.

Todellinen kulutus riippuu paljon ajotavasta ja ajoreitistä. Sähkömoottori parantaa taloudellisuutta erityisesti kaupunkiajossa, missä ajonopeus vaihtelee jatkuvasti ja nopeudet ovat hitaita. Vaikka pelkän sähkömoottorin voimin on mahdollista ajaa jopa 120 km/h, on maantienopeuksissa taloudellisempaa käyttää bensamoottoria. Sähkömoottori saa energian litium-ioni-polymeeri-akkupaketilta, joka latautuu ajon aikana bensamoottorin ollessa käytössä. Tällöin sähkömoottori toimii generaattorina ladaten akkuja. Lisäksi esim. jarrutusenergia otetaan talteen ja käytetään akkujen lataamiseen. Akkupaketti on sijoitettu takapenkin alle. Näin se ei vie tilaa matkustamosta tai tavaratilasta, jota löytyy 443 litraa.

Hyundai IONIQ hybridin lähtöhinta Comfort-varusteilla on 27 990, mikä kuulostaa varsin kilpailukykyiseltä. Auton vakiovarustelu pitää sisällään mm. automaattisen hätäjarrutusjärjestelmän, automaattisen kaksialueilmastoinnin, peruutuskameran, kosketusnäytöllä varustetun audiojärjestelmän, lämmitettävän ohjauspyörän, kaistavahdin ja sadetunnistimen. Kattavampaan Style-varusteluun kuuluu vakiona lähes kaikki; navigointi, avaimeton lukitus- ja käynnistysjärjestelmä ja kattava turvavarustelu. Style-varustelulla auton hinta on 31 990 euroa, mikä kuulostaan varusteluun nähden jopa edulliselta. Oikeastaan ainoa lisävaruste Style-malliin on 1350 euron arvoinen nahkaverhoilu. Lisäturvaa ostajalle tuo Hyundai IONIQ hybridin 5 vuoden takuu ilman kilometrirajaa. Korkeajänniteakkujen takuu on 8 vuotta tai 200 000 kilometriä.

Hyundai IONIQ ei ole ainoastaan taloudellinen, vaan ympäristö on otettu huomioon myös muilla tavoin auton suunnittelussa. Esimerkiksi oviverhoilut on tehty kierrätetystä muovista yhdistettynä puujauheeseen ja vulkaaniseen kiveen. Maalipinnoissa on käytetty ympäristöystävällisiä tuotteita, ja esimerkiksi eräiden komponenttien metalliväreissä on käytetty soijapavuista saatua öljyä. Näin voidaan osaltaan vähentää riippuvuutta raakaöljystä ja siitä johdetuista tuotteista. Kierrätys- ja ympäristöystävälliset materiaalit helpottavat aikanaan myös auton kierrätystä.