Koeajo: Mini Cooper S E Countryman ALL4

Tätä hybridimallia voi hyvin nimittää kaksimoottoriseksi. Mini Cooper S E Countryman ALL4 -mallissa auton nimittäin eturenkaita pyörittää bensamoottori ja takarenkaita sähkömoottori.

Konepellin alta löytyy 3-sylinterinen, 1.5-litrainen turboahdettu bensiinimoottori. Se tuottaa tehoa 136 hv ja vääntöä 220 Nm. Bensamoottorin parina on 6-portainen steptronic-automaattivaihteisto. Bensamoottorin tuottama voima siirtyy siis ainoastaan auton etupyörille.

Toinen moottori löytyy auton perästä. 88 hv ja 165 Nm tarjoava sähkömoottori on sijoitettu tavaratilan lattian alle. Sähkömoottori pyörittää takapyöriä ja toimii myös generaattorina ladaten takapenkin alla olevaa akustoa. Mini Cooper S E Countryman ALL4 on pistokehybridi eli auton akut voidaan ladata ulkoisesta virtalähteestä. Akkuja ei toki ole pakko ladata vaan sähkömoottori toimii myös generaattorina ja lataa akkuja ajon aikana. Esim. jarrutusenergia otetaan talteen ja käytetään akkujen lataamiseen.

Koska bensamoottori pyörittää etupyöriä ja sähkömoottori takapyöriä, on auto ajotilanteesta riippuen etu-, taka- tai nelivetoinen. Yleensä ajossa käytetään vain toista voimanlähdettä. Jos kuljettajan pitää kiihdyttää reippaammin, tai ajovakaudenhallinta havaitsee liukkautta, voivat molemmat voimanlähteet työskennellä samanaikaisesti. Näin saavutetaan paras mahdollinen suoritus- ja etenemiskyky. Hybridijärjestelmä yhteenlaskettu huipputeho on 224 hv ja vääntö 385 Nm. Vaikka sähkömoottori piristää suorituskykyä mukavasti, ei Cooper S E tunnu yhtä ärhäkältä kuin esim. Cooper S. Tarvittaessa hybridi liikkuu silti ripeästi. Kiihdytys satasen vauhtiin onnistuu parhaimmillaan 6,8 sekunnissa.

Päivittäisessä ajossa arvostusta saa hybridin taloudellisuus. Jos akuissa on virtaa, alkaa ajo aina pelkän sähkömoottorin voimin. Hybridijärjestelmä tarjoaa kolme eri ajotilaa; Auto eDrive, Max eDrive ja Save Battery. Kuten jo nimistä voi ehkä päätellä, Auto eDrive on normaalihybriditila, Max-valinta maksimoi sähköllä ajamisen ja Save säästää akkua myöhempää käyttöä varten. Auto eDrive -tilassa on mahdollista ajaa 80 km/h pelkällä sähkömoottorilla, ja Max eDrive -ajotilassa jopa 125 km/h. Pelkällä sähköllä ajaminen tyhjentää akun hyvin nopeasti, joten parempi käyttää normaalia Auto eDrive -tilaa ellei pääse heti kohta taas lataamaan akut täyteen. Pelkällä sähöllä on mahdollista ajaa jopa 42 km, mutta käytännössä matka jää paljon lyhyemmäksi ennenkuin pitää ottaa bensakone avuksi.

Auton yhdistetty kulutus 2,1 l/100km ja CO2-päästöt 49 g/km. Käytännössä kulutus riippuu täysin siitä miten paljon ajaa sähköllä, eli miten usein auton akut lataa täyteen ulkoisesta virtalähteestä. Pelkän sähkön avulla voi ajaa lyhyitä matkota täysin ilman polttoaineenkulutusta. Mutta jos akkuja lataa vain ajon aikana, on polttoaineenkulutus hieman eri lukemissa.

Mini Cooper S E Countryman ALL4 -mallin lähtöhinta Business-varustelulla on 40 898 euroa. Jos vertailukohdaksi otetaan sama auto ilman sähkömoottoria, eli Mini Cooper Countryman ALL4 A (136 hv), on hybridimalli pienten päästöjen ja sitä kautta pienen veron ansiosta vain 1000 euroa kalliimpi.