Koeajo: Renault Grand Scenic dCi 160 EDC Business

Renault Grand Scenic on tila-autoksi todella sulavalinjainen. Vaikka tila-autossa tärkein tekijä ovat runsaat sisätilat, on ulkomuoto saatu silti varsin näyttäväksi. Kattolinja näyttää jatkuvan yhtenäisenä kaarena aina tuulilasin alareunasta asti. Viisto tuulilasi saa keulan näyttämään todella pitkältä kuljettajan paikalta käsin, mutta muotoihin tottuu nopeasti.

Isot vanteet ja pyöränkaarien muotoilu tuo autoon urheilullista ilmettä. Mielenkiintoinen yksityiskohta on auton rengastus. Vanteet ovat 20-tuumaiset, mutta silti renkaat eivät ole matalaprofiiliset, vaan niissä on vielä kunnolla kumia ympärillä. Rengaskoko onkin tavallisesta poikkeava 195/55R20. Rengas on siis kohtuullisen kapea ja korkea suhteessa vannekokoon. Kapean renkaan ilmanvastus on pienempi eikä auto ole yhtä uraherkkä kuin leveillä renkailla. Vaikka rengaskoko on erikoinen, ei se silti nosta kustannuksia. Renkaiden hinnat ovat suunnilleen samaa tasoa 17-tuumaisten kanssa.

Koeajettu Grand-malli on 23cm pidempi kuin sisarmalli Scenic, ja tarjoaa paikat seitsemälle. Takapenkillä on todella reilusti jalkatilaa, varsinkin jos kolmas penkkirivi ei ole käytössä. Takapenkki on jaettu 40/60-osissa. Penkeissä on etäisyyssäätö, selkänojat saa taitettua alas, jos tarvitaa lisätilaa, ja koko penkin saa myös kallistettua eteenpäin silloin kun pitää päästä kolmannelle penkkiriville istumaan.

Paremmin varustelluissa Bose ja Business -malleissa on vakiona One Touch Folding -järjestelmä, jonka ansiosta penkit saa kaadettua alas kätevästi vain nappia painamalla, joko tavaratilasta käsin tai kojelaudan kosketusnäytöltä. Takakontin lisäksi matkustamon puolelta löytyy runsaasti säilytystilaa pienemmille tavaroille. Keskikonsolista löytyy säilytystilaa mahtavat 13 litraa. Liukukannen alla on syvä säilytyslokero, kyynärnojan alta löytyy pienempi lokero sekä kaksi USB-liitäntää ja AUX-liitäntä. Takamatkustajille on oma säilytyslokero sekä omat USB-portit, AUX-liitäntä ja 12V virtapistoke. Lattiamattojen alta löytyy vielä ”salaiset” säilytyslokerot, jotka tarjoavat 63 litraa säilytystilaa. Bose ja Business-malleissa on myös jäähdytettävä Easy Life -hansikaslokero. Lipastomallisesti aukeva hansikaslokero menee lukittuu automaattisesti samalla kun auton ovet lukitaan.

Grand Scenicin moottorivaihtoehdot ovat TCe 130 -bensamoottori ja dCi 110 sekä dCi 160 -dieselit. Bensamoottorin parina on 6-vaihteinen manuaali, kun taas dieselmoottoreiden jatkona on EDC -automaattivaihteisto. Pienimmän kulutuksen tarjoaa EDC7-vaihteistolla varustettu dCi 110-moottori. Sen yhdistetty kulutus on 4,0 l/100km ja CO2-päästöt 104 g/km. Koeajoimme malliston tehokkaimman version eli dCi 160 -mallin, joka nimensä mukaisesti tarjoaa tehoa 160 hv ja vääntöä 360 Nm. Tämä tehokas moottori on vain 1.6-litrainen, mikä parantaa taloudellisuutta matka-ajossa. Kuitenkin voimaa riittää mukavasti ison auton tarpeisiin. Koeajetun mallin yhdistetty kulutus on 4,7 l/100km ja CO2-päästöt 122 g/km.

Auton varustelutasot ovat Zen ja Bose. Niiden lisäksi autoon on nyt saatavissa Navi Style ja Business -varustelut, jotka tarjoavat vastaavan varustelun houkuttelevammalla hinnalla. Grand Scenic -malliston lähtöhinta Navi Style -varustelulla on 29 890 euroa. Tämän koeajetun mallin lähtöhinta dCi 160-moottorilla ja kattavalla Business-varustelulla on 39 890 euroa. Lisävarusteena autossa oli mm. kaksivärimaalaus ja iso panoraama-lasikatto. Jos viisipaikkaa riittää, kannattaa harkintaan ottaa myös sisarmalli Scenic.