Koeajo: Toyota Yaris 1.5 Multidrive S Launch Edition

Pieni kaupunkiauto valitaan yleensä järkisyillä. Autolta toivottavia ominaisuuksia ovat käytännöllisyys, ympäristöystävällisyys, edulliset käyttökustannukset ja vahva laatumielikuva. Nämä tekijät ovat vedonneet tehokkaasti autonostajiin, ja pitäneet Toyota Yariksen luokkansa ylivoimaisena ykkösenä. Viime vuonna Yariksia rekisteröitiin huimat 3000 kappaletta.

Vaikka Toyota sijoittuukin merkkiuskollisuuvertailuissa usein ykköseksi, tai vähintään kärkisijoille, halusi Toyota uudella Yaris-mallillaan vedota entistä voimakkaammin myös tunnetasolla. Tähän on pyritty entistä dynaamisemmalla muotoilulla ja matkustamon yksityiskohdilla. Auton uusi keulailme tuo sopivasti terävyyttä ulkonäköön, kunn taas uudet takavalot saavat auton näyttämään leveämmältä, ja ehkä kokoistaan isommalta. Matkustamon puolella uudistuksia ovat kokeneet mm. mittaristo, multimediajärjestelmän hallintapainikkeet ja potkurimaiset tuuletusventtiilit.

Yariksen varustelutasot ovat Life, Active ja Style. Active on todennäköisesti se suosituin vaihtoehto, sillä se sisältää mm. Toyota Touch -mediakeskuksen 7” kosketusnäytöllä ja peruutuskameralla. Uutuuden lanseerauksen yhteydessä on tarjolla myös Launch Edition, joka sisältää mm. kevytmetallivanteet, navigoinnin ja automaattisen ilmastoinnin. Persoonallista ilmettä auton ulkoasuun ja sisätiloihin voi lisätä Style-paketeilla. Ulkopuolen Style-pakettiin kuuluvat punaiset tai siniset ulkopeilien kuoret, sumuvalojen koristeet ja takahelman yksityiskohdat. Vielä näyttävämmän ilmeen saa valitsemalla Style-varustelun, joilloin autossa on kaksivärimaalaus. Style-mallissa on aina musta katto ja yläosa, sekä valinnan mukaan punainen, sininen, valkoinen tai pronssi/tummanharmaa alaosa. Tehosteväri näkyy myös auton sisäpuolella. Esimerkiksi kojelauta on samaa väriä auton ulkopuolen kanssa. Näiden varustetasojen lisäksi Yaris Hybrid on saatavissa myös ylellisellä Premium-varustelulla.

Tekniikkapuolella merkittävin uudistus on uusi 1.5-litrainen bensakone. Moottorin tehot ovat kasvaneet mutta samalla se on entistä taloudellisempi. 1.5 Dual VVT-iE tarjoaa tehoa 82 kW (111 hv) ja vääntöä 136 Nm. Moottorin pariksi voi valita joko 6-vaihteisen manuaalin tai portaattoman Multidrive S -vaihteiston. Multidrive S tarjoaa automaattivaihteiston mukavuuden, ja on lisäksi jopa taloudellisempi kuin manuaalivaihteisto. Manuaalivaihteistolla auton yhdistetty kulutus on 4,8 l/100km ja CO2-päästöt 109 g/km. Multidrive S-vaihteistolla vastaavat lukemat ovat 4,7 l/100km ja 105 g/km.

Yariksen muut moottorivaihtoehdot ovat perusmallin 1.0 VVT-i (69 hv) bensakone, 1.4 D-4D (90hv) diesel ja 1.5 Hybrid (100hv). Uusi Yaris Hybrid tarjoaa todella pienen kulutuksen (3,3 l/100km) ja päästöt (75 g/km). Hybrid on ollutkin todella suosittu moottorivaihtoehto. Viime vuonna noin kolmasosa Suomessa myydyistä Yariksista oli hybridejä.

Uuden Yaris-malliston hinnat alkavat 15 358 eurosta (1.0 Life). 1.5-litrainen on reilut tuhat euroa kalliimpi. Tämän 1.5 Multidrive S Launch Edition -mallin lähtöhinta on 19 392 euroa, ja Hybrid-malliston hinnat alkavat 19 908 eurosta.