Koeajo: Volkswagen Beetle Cabriolet

Jos alkuperäinen VW Kupla oli ennenkaikkea käyttöauto, on tämä nykyinen Beetle oikeastaan puoliksi auto ja puoliksi design-esine. Beetle eroaa mukavasti massasta persoonallisen muotoilunsa ansiosta. Tässä retroautossa on selvää sukunäköä alkuperäisen Kuplan kanssa, mutta samalla auto näyttää modernin tyylikkäältä.

Auton persoonallista ilmettä saa korostettua valitsemalla vähän kirkkaamman ulkovärin. Esimerkiksi tämän koeajetun auton Habanero Orange -erikoismetalliväri saa auton näyttämän pirteän sporttiselta. Konepellin ja takaluukun ”tuplaraita” koristeteippaukset ovat saatavissa lisävarusteena mustana tai hopeisena, auton ulkoväristä riippuen. Samoin oven alareunan ”Beetle” -tekstit. Matkustamon puolella näyttävyyttä tuo korinvärinen kojelauta, joka kuuluu Design-varusteluun.

Kojelaudan lisämittaristo (ahtopaine, öljynlämpötila ja kierrosaikakello) on lisävaruste, jolla nyt ei ehkä ole suurempaa käyttöä avomallisessa kesäautossa, mutta on varsin näyttävä yksityiskohta. Yksi lisävaruste mitä avoautoon ehkä kaipaisi on nahkaverhoilu. Se on toki kuuma kesähelteellä, mutta helpompi pitää puhtaana kuin kangasverhoilu, ja sietäisi myös muutaman sadepisaran.

Avomallinen Beetle on ehdottomasti kesäauto, mutta paksun kangaskaton ansiosta autolla voisi hyvin ajaa talvellakin. Katon voi nostaa tai laskea sähköisesti pelkkää nappia painamalla. Katto toimii kohtuullisen nopeasti ja kattoa voi käyttää myös ajaessa, mutta vain hiljaisissa ajonopeuksissa. Mitään lukkoja ei tarvitse avata tai sulkea käsin. Kaikki toimii täysin sähköisesti. Alas laskettuna katto ei vielä tilaa takakontista, vaan jää nippuun takapenkin taakse. Auton ulkonäön voi vielä viimeistellä pujottamalla suojapussin alaslasketun katon päälle, mutta auto näyttää hyvältä ilmankin.

Takapenkin kohdalle asennettava tuulisuoja tekee autosta kaksipaikkaisen, mutta mahdollistaa ajamisen katto alhaalla myös viileämmässä kelissä. Kun asentaa tuulisuojan paikalleen ja nostaa sivulasit ylös, muodostuu etupenkkiläisille suojaisa potero, jossa tuulenvire ei pahemmin häiritse matkantekoa.

Cabriolet -mallissa on moottorina 1.2 TSI. Moottorin tuottaa tehoa 105 hevosvoimaa, mikä saattaa kuulostaa hieman vaatimattomalta. Vaikka tehoa saattaisi kaivata jossain tilanteissa lisää, riittää tämä pikku moottori yllättävän hyvin, varsinkin avoautoiluun. Katto alhaalla ajaessa kun harvemmin on kiire mihinkään. Moottorin parina on 7-nopeuksinen DSG-automaattivaihteisto, mikä lisää ajamisen helppoutta ja mukavuutta. Pieni moottorinen Beetle on myös kohtuullisen taloudellinen. Auton yhdistetty kulutus on 5,3 l/100km ja CO2-päästöt 123 g/km.

Suomen tuontiohjelmassa on vain yksi avomallinen Beetle. Tämän Beetle Cabriolet Design 1.2 TSI DSG-mallin lähtöhinta on 31 963 euroa. Avomalli on siis noin 5500 euroa kalliimpi kuin vastaava kovakattoinen. Jos suunnitteilla on pienimoottorinen käyttöauto, voi Beetle tuntua kalliilta. Mutta jos haluat persoonallisen ja näyttävän avoauton, voi Beetleä pitää jopa edullisena hankintana.

Oranssi Beetle tuntui aiheuttavan ainoastaan ihastusta ja hymyä suunpieliin missä tahansa sillä liikkuikin. Jos auto voi olla hyväntuulinen, niin Beetle ainakin on. Pirteän värinen Beetle ei siis ole vain omaksi iloksi, vaan tuo selvästi piristystä myös muille.