MP 17 Moottoripyöränäyttely

Helmikuun alkuun sijoittunut MP-17 avasi perinteisesti tulevan kesän moottoripyöräkauden. Lähes 60 000 messuvierasta vetänyt näyttely osoitti jälleen paikkansa suomalaisessa moottoripyöräskenessä. Paikalle jo toisena vuonna peräkkäin rakennettu Euroopan pisin sisäkoeajorata oli kovassa käytössä, viikonlopun aikana koeajoja kertyi kokonaiset 1246 kappaletta!

Koeajorata on aivan mahtavan hyvä idea, jonka toivoisi säilyvän tulevinakin vuosina näyttelyn ohjelmanumerona.

Kaudelle 2017 esiteltiin lukuisia uutuusmalleja, allekirjoittaneen silmää miellytti erityisesti Triumphin hieno Bobber Bonneville High Bar kitillä varustettuna. Makea laite kerrassaan. Muutama poiminta kauden uutuuksista: Bemari esitteli uudet GS 1200 Rallye ja Exclusive adventurepyörät. Hondalta nähtiin mm. uusi Fireblade CBR1000RR ja aina tyylikäs klassikkomalli CB1100. Yamahan laajasta kattauksesta nähtiin esimerkiksi päivitetty MT-09 ja Scrambler 950. Ducati toi näytille hienon Supersport S:n ja adventurepyörä 950 Multistradan. Lisää uutuuksista kesän koeajojen merkeissä!

Moottoripyörien ohella näyttelyssä oli runsaasti oheisohjelmaa ja tietenkin ajovarustekauppa kävi kuumana. Petrol Circus-show toi paikalle hienon kattauksen rakennettuja pyöriä, tosin enemmänkin paikalle olisi kalustoa mahtunut. Näyttelyssä valittiin myös Miss MP-17 ja voittajaksi selviytyi Alina Voronkova. Alina palkittiin myös näytteilleasettajien suosikkityttönä. Ensimmäiseksi perintöprinsessaksi valittiin Julia Pulkkinen ja toiseksi perintöprinsessaksi Eevi Savo. Onnea valituille!

Moottoripyörävero puhutti messukansaa ja tätä juttua kirjoitettaessa näyttäisi siltä, että vero olisi menossa nurin. Vihdoinkin ilmassa on jotain hyvää asian tiimoilta..Liikennekäytöstä poistettujen moottoripyörien lukumäärä on huima, viime vuoden loppuun mennessä määrä oli 81 000 pyörää, kun se vuoden 2015 lopussa oli noin 6000 moottoripyörää. Motoristikansa äänestää jaloillaan ja se osaltaan taitaa purra päättäjiin tässä tapauksessa. Toivottavasti asiaan saadaan järkipäätös ja koko vero kuopataan.

Automafia toivottaa kaikille mukavaa alkavaa ajokautta ja kaivakaahan ne ajopelit liikenteeseen, kun kelit sen sallivat!