smart cabrio saatavissa myös sähkömallina

Nyt myös avokattoinen smart fortwo cabrio on saatavissa sähköautona. smart ed-avomallin mitat ovat 2695 / 1663 / 1553 mm. Auton kääntösäde on kaupunkiautolle ihanteellinen, ainoastaan 6,95 metriä.

Pehmeä kangaskatto voidaan avata 12 sekunnissa myös silloin, kun autolla ajetaan huippunopeudella. Katon voi avata kaukosäätimellä myös auton ulkopuolelta. Katon pinta-ala on 1,8 neliömetriä. Uloin kerros on tehty erittäin kevyestä ja kestävästä polyakryylikankaasta, sisäkatto puolestaan puuvilla-polyesteristä. Väliin jää kestävä kumikerros. Katon paksuus on 20 milliä.

60 kW:n (82 hv) sähkömoottori on sijoitettu taakse, ja tarjolla on optimioloissa 155 kilometrin toimintamatka nollapäästöillä. Yhdistetty energiankulutus on 13 kWh/100 km. Autossa on yksi kiinteä vaihde, jolloin vaihteensiirtoa eteen ei tarvita. Peruutettaessa moottorin pyörimissuunta vaihtuu. Kuljettajan käytössä on myös erityinen ECO-ajotilavalinta, joka maksimoi akkukapasiteetin käytön ja energian talteenoton hidastuksissa ja jarrutuksissa.

Uusi smart fortwo cabrio ed on ottanut merkittäviä askeleita sähköauton käyttäjän kannalta tärkeän latausajan lyhentämisessä. Kaikissa smart ed -malleissa on vakiovarusteena tehokas sisäänrakennettu laturi. Latausaika 0–80 prosentin lataustasoon on lyhimmillään 3,5 tuntia, jopa puolet vähemmän kuin aikaisemmin. Kotona 16A-pistorasiasta lataus kestää 6 – 8 tuntia. Kesästä 2018 lähtien tarjolle tulee myös erityisen voimakas 22 kW:n pikalaturi. Sen avulla latausaika 0–80 prosentin tasoon lyhenee 45 minuuttiin, kun käytettävissä on 3-vaihepistorasia.