Toyota Priuksen uusi pistokeversio

toyota-prius-plug-in-hybrid-2017_matkustamoToyota Priuksen uusi ladattava pistokeversio vie sähköllä ajamisen entistä pidemmälle. Uudessa tekniikkatoteutuksessa hybridiyksikön molemmat sähkömoottorit voivat osallistua auton liikuttamiseen, jolloin suurin sähköajoon saatavilla oleva teho on kasvanut 83 % ollen nyt 68 kW (92 hv). Puhtaan sähköajon toimintamatkaa on kasvatettu yli 50 kilometriin, ja sähköajon maksinopeus on nyt 135 km/h edellismallin 85 km/h sijaan.

Akkukapasiteettia on kaksinkertaistettu 8,8 kWh:n, mutta akun massa on kasvanut vain 50 % (nyt 120 kg). Alustava EU-direktiivin mukainen yhdistetyn ajon kulutus on 1,0 l/100 km. Sitä vastaavat CO2-päästöt ovat 22 g/km. Suurin latausteho on kasvanut 3,3 kilowattiin, eli 65 % aiempaa suuremmaksi. Tämän ansiosta täyteen lataus tapahtuu Mennekes -pistokkeella kahdessa tunnissa.

Sähköajon käytettävyyttä lisää huomattavasti ilmalämpöpumppu, jonka avulla matkustamoa voidaan lämmittää energiatehokkaasti polttomoottoria käynnistämättä aina -10 C lämpötiloihin saakka. Latauksen aikana akustoa lämmitetään pakkaskeleillä niin, ettei niiden tarjoama kapasiteetti pienene merkittävästi talviolosuhteissakaan.

Suomessa Prius Plug-in mallia tarjotaan kahdella eri varustetasolla: Active ja Solar, jossa aurinkokenno osallistuu sähköntuotantoon. Active-varustetasoon on saatavilla Teknologia- ja Premium-lisävarustepaketit.

Toyota Prius Plug-In -mallin hinnat alkavat 39 898 eurosta.