Uusi Seat Ibiza tulossa kesällä

seat-ibiza-2017Täydellisen muodonmuutoksen kokenut uusi Seat Ibiza on Volkswagen-konsernin ensimmäinen malli, jossa käytetään uutta modulaarista MQB A0 -alustaratkaisua. Uutuus on huimat 87 mm leveämpi kuin edeltäjänsä, ja sen akseliväli on kasvanut 95 mm. Samalla myös Ibizan sisätilat ovat kasvaneet merkittävästi. Jalkatila takana on kasvanut 35 mm. Tavaratilaa on nyt 355 litraa.

Uuteen Seat Ibizaan tulee tarjolle kolmesylinterinen 1.0 TSI-bensiinimoottori 95 hv ja 115 hv -teholuokissa. Uusi nelisylinterinen 1.5 TSI 150 hv -bensiinimoottori tulee valikoimaan loppuvuodesta 2017. 1.6-litrainen TDI-dieselmoottori on saatavissa 80, 95 ja 115 hv -tehoversioina. Saataville tulee myös 1.0 TSI 90 hv bio-/maakaasuversio. Vaihteisto on 5-pykäläinen alle 95 hv moottoreiden yhteydessä tai 6-vaihteinen manuaalivaihteisto tehokkaammissa moottoreissa. Ibizaan on saatavilla myös 7-vaihteinen kaksoiskytkimellä varustettu DSG-automaattivaihteisto.

Varustelutasot ovat Reference, Style, FR ja Xcellence. FR-varustelutaso tarjoaa urheilullisuutta ja Xcellence puolestaan hienostuneempia ja mukavuuteen liittyviä ominaisuuksia. Uuteen Ibizaan on saatavilla LED-ajovalot. LED-teknologiaa on hyödynnetty myös kojelaudassa, suuntavilkuissa ja takasumuvaloissa. FR- ja Xcellence-varustelutasoissa sisätilojen valaistuksessa on kaksi väriä, punainen ja valkoinen. FR-varustelutasossa on jäykempi alusta, ja se tarjoaa myös kaksi ajoprofiilia lisää; Normal ja Sport. Xcellence-varustelutasoon nämä ominaisuudet tulevat tarjolle myöhemmin ja hieman pehmeämmillä asetuksilla.

Viidennen sukupolven SEAT Ibiza esitellään suurelle yleisölle Geneven autonäyttelyssä maaliskuussa 2017. Suomeen uutuus saapuu alkukesällä 2017.