Volvo XC40 – Volvon kolmas SUV

Uusi Volvo XC40 on ensimmäinen malli, joka käyttää Volvon uutta kompaktia modulaarista alustarakennetta (CMA), joka nähdään myös kaikissa muissa tulevissa 40-sarjan autoissa.

Tekniikan osalta XC40 tuo uusista 90- ja 60-sarjan autoista tutut turvallisuus-, tieto- ja viihdetoiminnot kompaktien SUV-autojen segmenttiin. Kehittyneet tekniikat tekevät XC40:stä yhden markkinoiden parhaiten varustelluista kompakteista  premium-katumaastureista. XC40:n turvallisuus- ja tukiominaisuuksiin kuuluvat mm. Volvon Pilot Assist -ohjausjärjestelmä, City Safety, tieltä suistumisen esto ja suoja, risteävän liikenteen varoitin jarrutustuella sekä 360° kamera, joka auttaa kuljettajia käsittelemään autoa ahtaissa pysäköintitiloissa.

XC40 tarjoaa myös uuden lähestymistavan säilytystiloihin auton sisällä. Auton sisämuotoilu tarjoaa XC40:n käyttäjille enemmän käytännöllistä säilytystilaa ovissa ja istuinten alla. Lisäksi puhelimille on oma latauspaikka, pieniä kasseja varten on esiin taitettava koukku ja keskikonsolissa on irrotettava roska-astia.

XC40-malliin on aluksi saatavilla nelisylinteriset D4-dieselmoottori ja T5-bensiinimoottori. Lisää voimansiirtovaihtoehtoja, kuten täyssähkömalli, saapuu mallistoon myöhemmin. Uuden XC40:n tuotanto käynnistyy Volvon tehtaalla Belgian Gentissä marraskuussa. Volvo XC40 –mallin alkaen hinta Suomessa on 39 953 euroa.