Continentalin kuminasta uudistaa talvirengasteknologian

Continental uudistaa nastarengasteknologian uudella ContiFlexStud -kuminastalla, joka on Continentalin omistaman Tikka Spikes Oy:n innovaatio. Kuminasta takaa entistä paremman pidon, enemmän ajomukavuutta, vähemmän tien kulumista, rengasmelua ja nastojen irtoamista.

ContiFlexStud -nastan runko on valmistettu kumista. Joustavan materiaalin ansiosta se mukautuu tien pinnan vaihteluihin, jolloin nastan kevyt kovametallikärki tunkeutuu voimakkaammin ja syvemmälle jäähän. Tämä mahdollistaa jopa 7 % paremman pidon ja lisää sen myötä valtavasti turvallisuutta. Nastan kumista valmistetun rungon ansiosta tien pintaan osuu merkittävästi vähemmän metallia, jolloin tiehen kohdistuvat vauriot jäävät vähäisemmiksi. Kuminastarenkailla ajettaessa tien kuluminen on 20 % vähäisempää.

Yksi kumirunkonastan tarjoama merkityksellinen etu on omaa luokkaansa oleva kulumiskestävyys ja kiinnitystapa. Nastan runko kuluu samaan tahtiin renkaan kulutuspinnan kanssa, mikä mahdollistaa maksimaalisen pidon koko renkaan käyttöiän. Lisäksi nastojen kiinnitystapa on edistyksellinen. Nastojen asennuksessa hyödynnetään pinnoitetta, joka reagoi renkaan kumimateriaalin kanssa. Tuloksena on sidos, jonka avulla nastojen irtoamiseen tarvitaan yli 400 % suurempi voima kuin perinteisellä nastoituksella.

Uusi teknologia on jo saatavilla Continentalin IceContact 2 -renkaisiin, ensimmäisenä koossa 235/45 R18.