Ford julkisti täysin uuden Focuksen

Sopivasti Ford Focuksen 20-vuotisjuhlien kunniaksi Ford julkisti uuden sukupolven mallin. Täysin uusi Focus pysyy uskollisena mallin historialle ja jatkaa ajodynamiikkansa puolesta luokkansa parhaana. Sitä on parannettu entisestään mm. elektronisesti ohjatulla iskunvaimennuksella, jonka saa nyt ensimmäistä kertaa Focukseen. Auton matkustusmukavuutta on parannettu uusilla ominaisuuksilla, kuten sisäänrakennetulla FordPass Connect -modeemilla ja älypuhelinten langattoman lataamisen mahdollistavalla alustalla.

Voimansiirtovaihtoehtoja ovat mm. optimoitu versio 1.0 litran EcoBoost-moottorista sekä uusi 1.5 litran EcoBoost-moottori, joissa molemmissa on ensimmäistä kertaa autoalalla Fordin kolmisylinteriselle moottorille tarkoitettu sylinterinlepuutusteknologia. Uusi 1.5 litran EcoBlue- ja 2.0 litran EcoBlue-dieselmoottori ovat erittäin polttoainetaloudellisia. Uusi, älykäs kahdeksanvaihteinen automaattivaihteisto mukauttaa vaihteen vaihtamisen kuljettajan ajotyylin mukaan hyödyntäen pyöritettävää vaihteenvalitsimen nuppia.

Uusi Ford Focus tulee saataville 5-ovisena ja farmarimallina sekä 4-ovisena tietyillä markkinoilla. Kyseessä on kaikkien aikojen laajin Focus-mallisto, johon kuuluvat Trend- ja Titanium-varustelut, urheilullinen Focus ST-Line, ylellinen Focus Vignale sekä seikkailuihin soveltuva Focus Active Crossover.