Honda CR-V Hybrid tulossa keväällä

Honda esitteli Pariisin autonäyttelyssä CR-V Hybridin tuotantomallin, joka on odotettavissa keväällä 2019. Ensimmäistä kertaa Euroopassa myyntiin tulevassa hybriditekniikkaa hyödyntävässä Hondan katumaasturissa on 2.0-litrainen Atkinson-periaatteella toimiva bensiinimoottori ja kaksi sähkömoottoria. Niiden yhteisteho on 135 kilowattia (184 hv) ja suurin vääntömomentti 315 Nm.

Hondan Hybrid Performance -järjestelmän tärkeä osa on i-MMD-tekniikka (intelligent Multi-Mode Drive). Tekniikka käyttää älykkäästi kolmea ajotilaa niin, että kuljettaja ja matkustajat eivät huomaa muutosta niiden välillä. Kaikki tapahtuu täysin automaattisesti ja tekniikalla yhdistetään alhainen kulutus hyvään suorituskykyyn. EV Drive -ajotilassa käytetään litiumoniakkupaketin energiaa, ajetaan pelkästään sähkömoottorilla ja bensiinimoottori on kytketty pois toiminnasta. Hybrid Drive -ajotilassa käytetään sekä sähkömoottoria akkupaketin antamalla energialla että bensiinimoottoria. Kolmas ajotila on Engine Drive, jossa polttomoottori lukitaan kiinteään yhteyteen pyörien kanssa.

Uusi CR-V Hybrid eroaa sisarmallistaan ulkoa vain merkkien osalta. Ohjaamossa on erillinen näyttö, josta ajaja saa tietoa auton energian käytöstä. Siinä kerrotaan, millä ajotilalla edetään, energiavirrat, litiumioniakun lataustilanne sekä esimerkiksi jarrutusenergian talteenoton määrä.