Kia e-Niro sähköauton myynti alkaa Euroopassa

Uuden Kia e-Niro sähköauton myynti alkaa Euroopassa 2018. Uutuus on Kian ensimmäinen täyssähköinen crossover-malli ja toinen täyssähköauto Soul EV:n lisäksi. Kia e-Niro tulee olemaan 64 kWh:n ajoakulla yksi markkinoiden pisimmillä toimintasäteillä varustetuista sähköautoista. 64 kWh:n akusto on yhdistetty 150 kW (204 hv) sähkömoottoriin, tuottaen 395 Nm:n väännön ja kiihtyvyyden 0-100 km/h vain 7,8 sekunnissa. Kuten Niro hybridi ja plug-in hybrid, myös e-Niro on etuvetoinen.

Eurooppalainen tyyppihyväksyntä on vahvistanut Kia e-Nirolle 455 kilometrin toimintasäteen yhdellä latauksella WLTP:n yhdistetyssä testauksessa, 64 kWh:n ajoakulla varustettuna. WLTP:n kaupunkiajon mukaisessa testauksessa e-Nirolle mitattiin jopa 615 kilometrin toimintasäde, joka on pidempi kuin monissa bensiinikäyttöisissä automalleissa. Kia e-Niron ajoakun lataus kestää vain 42 minuuttia 80 prosentin lataustasoon 100 kW:n pikalatauspisteestä.

Uusi Kia e-Niro tarjoaa omistajilleen paljon mahdollisuuksia vaikuttaa ajotavan tehokkuuteen ja toimintasäteeseen. Näitä ovat esimerkiksi älykäs jarrutusenergian talteenotto, moottorijarrutuksen ohjaus ja ennakoiva energian ohjaus. Kia e-Niron älykästä jarrutustoimintoa käytetään ohjauspyörän takana olevilla valitsimilla, joilla kuljettaja pystyy vaikuttamaan jarrutusenergian talteenoton tehokkuutta. Moottorijarrutuksen ohjaus ja ennakoiva energian ohjaus ovat kytkettynä e-Niron navigointijärjestelmään, jonka avulla järjestelmä voi suositella kuljettajalle etukäteen maastoon ja tiestöön perustuen esimerkiksi moottorijarrutuksen käyttämistä.

Uusi e-Niro on varustettu myös akun lämmitysjärjestelmällä, joka on suunniteltu eristämään ja lämmittämään akkua ajoneuvon ollessa kytkettynä, minimoimalla kylmien lämpötilojen vaikutuksia akun suorituskykyyn ja lataustasoon. Uusi Kia e-Niro on saatavana myös edistyksellisellä ilmalämpöpumppu lämmitinjärjestelmällä, joka perustuu ilmastointilaitteiden ja sähköjärjestelmien tuottamaan lämpöenergian talteenottoon ja kierrätykseen. Järjestelmä koostuu kompressorista, höyrystimestä ja lauhduttimesta, jonka ansiosta matkustamo voidaan lämmittää tehokkaasti minimoiden akuston yleistä sähkönkulutusta, joka puolestaan mahdollistaa pidemmän toimintamatkan.

Kia e-Niron alusta on mahdollistanut ajoakuston sijoittamisen alhaalle alustaan, joka tekee painonjakaumasta erittäin tasaisen ja takaa dynaamisen ajotuntuman. Lisäksi e-Niro on varustettu taka-akselin erillisjousituksella, joka lisää ajomukavuutta etenkin suuremmissa nopeuksissa ja huonoissa tieolosuhteissa. Kia e-Niron sähköautovoimalinjan äänettömyys ja parannettu aerodynamiikka tekevät siitä myös sisämelultaan hiljaisemman verrattuna Niron hybridimalleihin.

Uusi Kia e-Niro on varustettu Kian ainutlaatuisella seitsemän vuoden takuulla. Takuu kattaa myös ajoakuston ja sähkömoottorin.