Kian uusi Soul EV -sähköauto

Kia Motors on esitellyt uuden Kia Soul EV -sähköauton. Sähkömoottorin 201 hv ja 395 Nm tarjoavat Soul EV -mallille entistä paremman suorituskyvyn. Ajo-ominaisuudet ovat myös parantuneet huomattavasti uuden erillisjousitetun taka-akselin ansiosta. Uusi Soul EV tarjoaa kuljettajalle neljä erilaista ajotilaa; Eco, Eco+, Comfort ja Sport. Ajotilat säätelevät mm. jarrutusenergian talteenoton tasoa ja ilmastointi- ja lämmitysasetuksia, sekä antavat kuljettajalle mahdollisuuden säätää sopivan maksiminopeuden parhaan toimintasäteen varmistamiseksi.

Kia Soul EV:n älykästä jarrutustoimintoa käytetään ohjauspyörän takana olevilla valitsimilla, joilla kuljettaja pystyy vaikuttamaan jarrutusenergian talteenoton tehokkuutta neljällä eri tasolla tai valitsemaan kokonaan uuden yhden polkimen ajotavan. Normaalissa rauhallisessa liikenteessä kuljettaja voi yhdellä polkimella hallita auton nopeutta. Kaasupolkimen vapauttaminen saa auton hidastamaan aina pysähdykseen asti. Järjestelmässä on valittavissa neljä erilaista tasoa riippuen kuljettajan tavoittelemasta ajamisen mukavuudesta, helppoudesta tai tehokkuudesta.

Lisäksi mukautuva vakionopeuden säädin osaa hyödyntää älykästä jarrujärjestelmää jarruttaen edessä olevan auton nopeuden mukaisesti. Tästä on hyötyä etenkin jyrkissä alamäissä. Jarrujärjestelmä on liitetty mittariston Smart Eco Pedal Guide -näyttöön, joka antaa kuljettajalle reaaliaikaista tietoa kaasupolkimen vaikutuksesta akun käyttöön.

Uutuudessa on huippumoderni nestejäähdytetty 64 kWh:n litiumionipolymeeriakku. Lopputuloksena on nykymallia merkittävästi suurempi toimintasäde. Parannus merkitsee harvempia latauskertoja ja pikalataus mahdollistaa nopean akun latauksen. Kia Soul EV testataan parhaillaan sen lopullisen toimintasäteen osalta, joka vahvistetaan vuoden 2019 alussa. Uusi Kia Soul EV saapuu Eurooppaan vuoden 2019 alkupuoliskolla.