Koeajo: Ford Fiesta Active 1.0 EcoBoost

Uusi Ford Fiesta on urheilullinen ja hauska ajettava niin kaupungissa kuin maantiellä. Jos hauskoja autoseikkailuja haluaa viedä yhä pienemmille teille ja jännittävämpiin paikkoihin, saattaa Fiestan korotettu versio eli Ford Fiesta Active olla vielä parempi vaihtoehto.

Korotettu…

Maavara ratkaisee seikkailujen hauskuuden, joten Fiesta Active on 18 mm vakiota korkeampi. Maastohenkeä korostavat myös tummanharmaat helmasuojat. Auton voi tunnistaa myös uudesta etusäleiköstä, jossa on tummanharmaa verkkokuviointi. Persoonallista ilmettä korostavat myös Activen 17-tuumaiset kevytmetallivanteet, jotka ovat saatavissa metallin tai mustan sävyisen. Katon väriksi voi valita kontrastisävyisen mustan tai punaisen, auton ulkoväristä riippuen.

Aktiiviseen elämäntapaan on kiinnitetty huomiota myös matkustamon puolella. Fiestan istuinmateriaalien ja mattojen kestävyys on testattu Fordin materiaalilaboratoriossa. Istuinten pielukset on testattu 60 000 koestusjakson avulla kulutuksen kestävyyden takaamiseksi. Lisäksi värien elinvoimaisuus testataan sääkestävyyslaitteen avulla, jotta värit eivät haalistu ultraviolettivaloaltistuksessa. Jopa nahkaisen ohjauspyörän sietokykyä on testattu erilaisia aineita, kuten aurinkorasvaa vastaan.

Pirteä EcoBoost

Activen moottorivaihtoehtoina ovat pieni ja pirteä 1.0 EcoBoost-bensamoottori, joka on saatavissa 100 tai 125 -hevosvoimaisena versiona sekä 120-hevosvoimainen 1.5 TDCi -diesel. Koeajoimme 1.0 EcoBoost-moottorin 125hv version. 100hv moottorin pariksi on saatavissa myös automaattivaihteisto, mutta tämä pippurinen ja vääntävä (170Nm) voimanlähde on paljon hauskempi ajettava manuaalivaihteistolla. Vaihteistossa on todella pitkät välitykset, mikä saattaa ehkä vähän heikentää suoristuskykyä, mutta parantaa taloudellisuutta ja matkustusmukavuutta maantiellä. Kutosvaihde tulee käyttöön vasta moottotienopeuksissa.

Fiesta Active-mallissa on kolme ajotilaa. Normaaliasento sopii jokapäiväiseen ajoon. Toisena löytyy Eco-tila, joka parantaa taloudellisuutta entisestään. Kolmas ajotila on suunniteltu talveen liukkaisiin keleihin. Se tehostaa luistoeston ja ajovakaudenhallinnan toimintaa entisestään.

Ford Fiesta Active-malliston hinnat alkavat 20 013,39 eurosta. Activen vakiovarusteluun kuuluvat mm. urheilulliset etuistuimet, nahkainen ohjauspyörä, ilmastointi, mäkilähtöavustin ja 17” kevytmetallivanteet. Dieselmoottorin ja tämän tehokkaamman EcoBoostin yhteydessä on aina kattavampi Active III-varustelu, joka sisältää jo premium-tason varusteita, kuten osanahkaverhoilu, automaattinen ilmastointi, vakionopeudensäädin, liikennemerkkien tunnistus, navigointi, B&O Play äänentoisto, 8” värikosketusnäyttö, ja kaukovaloautomatiikka. Jos lisävarusteeksi ottaa vielä peruutuskameran, alkaa varustelu olla lähes täydellinen. Tämän koeajetun Ford Fiesta Active 1.0 EcoBoost 125 hv -mallin lähtöhinta on 23 254,76 euroa. Ja tässä mallissa siis mukana kattavampi Active III-varustelu.