Koeajo: Ford Mondeo Hybrid Titanium

Ford Mondeo -malleja näkee Suomessa paljon, mutta tätä kyseistä malliversiota vähemmän. Nimittäin kyseessä on hybridi. Tämän hybridin voi erottaa jo korimalliltaan, sillä kun Suomen Mondeo-mallisto koostuu pääasiassa 5-ovisista ja farkkumalleista, on Hybrid aina korimalliltaan neliovinen.

Vaikka neliovinen Mondeo näyttää todella hyvältä, niin mennään kuitenkin siihen kiinnostavampaan asiaan, eli tekniikkaan. Mondeo Hybridin voimansiirtojärjestelmän muodostavat 2.0-litrainen vapaastihengittävä bensiinimoottori, sen parina työskentelevä sähkömoottori ja elektronisesti ohjattu portaaton automaattivaihteisto eCVT. Itseasiassa sähkömoottoreita on kaksi. Toinen sähkömoottori auttaa liikuttamaan autoa, toinen taas toimii generaattorina ja keskittyy akkujen lataamiseen. Ilmajäähdytteinen korkeajänniteakku on sijoitettu auton takaosaan, minkä johdosta tavaratila on hieman vakiomallia pienempi. Tavaratilaa löytyy silti kohtuullisen reilut 383 litraa.

Hybridijärjestelmän yhteisteho on 138 kW (187 hv) ja vääntö 173 Nm. Ajofiilistä kuvailee ehkä parhaiten sana leppoisa. Sähkömoottorin tuoman väännön ja portaattoman vaihteiston ansiosta auto kiihtyy eleettömän pehmeästi. Moottoria ei tarvitse tarpeettomasti kierrättää kiihdytyksissä vaan nopeus kasvaa kuin huomaamatta. Kyyti on edustusautomaisen pehmeää ja hiljaista. Vaikka auto ei olekaan kovin sporttinen, ei se silti tylsä ole. Päinvastoin. Sillä lähtee mielellään autoilemaan. Ja pienen kulutuksen ansiosta autolla pääsee myös pitkälle.

Pelkällä sähkömoottorilla on mahdollista ajaa jopa moottoritienopeuksissa, mutta parhaiten hybridijärjestelmän edut tulevat esiin töksähtelevässä kaupunkiajossa. Kun sähkömoottoria voidaan käyttää apuna kaupunkiajon toistuvissa liikkeellelähdöissä, pienenee polttoaineenkulutus selvästi. Akku toki tyhjenee melko nopeasti, mutta tehokkaan jarrutusenergian talteenoton ansiosta se tuntuu myös latautuvan yhtä nopeasti ajon aikana. Järjestelmä myös antaa palautetta kuljettajan jarrutusttylistä. Näin omaa ajoaan voi hioa vielä taloudellisemmaksi, vaikka muutoin auto huolehtiikin matkanteon taloudellisuudesta.

Jotta polttomoottorin käyttö voidaan jättää mahdollisimman vähälle, ovat hybridin apulaitteet sähkötoimiset. Ohjaustehostin, vesipumppu ja ilmastointi toimivat kaikki sähköllä. Tämän ansiosta apulaitteet toimivat vaikka polttomoottori on sammutettu. Korkeajänniteakun tasavirtamuunnin tuottaa jännitettä auton 12V sähköjärjestelmään. Myös hybridin 2.0-litrainen moottori on suunniteltu erityisesti juuri tätä käyttöä varten. Moottorissa on mm. uusi pakosarja, joka mahdollistaa pakokaasulämmön talteenoton matkustamon nopeampaa lämmittämistä varten.

Ford Mondeo Hybrid on saatavissa neliovisena mallina, joko Titanium tai Vignale -varustelulla. Titanium-mallin lähtöhinta on 36 389,50 euroa ja Vignalen 44 244,17 euroa. Jos kilometrejä kertyy paljon maantiellä, on diesel järkevämpi valinta. Mutta jos ajot keskittyvät kaupunkiympäristöön, on Mondeo Hybrid hyvin varteenotettava vaihtoehto.