Koeajo: Hyundai i30 Fastback 1.4 T-GDI

Hyundai i30-perhe on saanut kolmannen jäsenen viisiovisen Fastback-mallin muodossa. Tämä i30-malliston linjakkaimman yksilön tunnistaa selvästi pehmeästi laskevasta kattolinjasta ja muhkeasta perästä. Hatchback-malliin verrattuna i30 Fastbackin katto on 25 milliä matalammalla, mikä vain korostaa linjakasta ulkomuotoa. Vaikka kokonaismitaltaan 4455 mm pitkä Hyundai i30 Fastback sijoittuu i30 Hatchback ja i30 Wagon -mallien väliin, saa auton muodot näyttämään sen kokoistaan pidemmältä.

Sporttisempi ote

Eroavaisuudet muihin i30-malleihin eivät rajoitu vain ulkomuotoon, vaan urheilullisen ulkonäön lisäksi myös ajo-ominaisuuksia on hienosäädetty. Fastback-mallin katto on matalammalla, mikä laskee auton painopistettä. Lisäksi auton jousituksen jäykkyyttä on kasvatettu 15 prosenttia, tarjoten urheilullisemman ajotuntuman. Matkustusmukavuus ei ole kuitenkaan kärsinyt muutoksesta, vaan Fastbackilla lähtee mielellään maantielle. Ja vaikka katto on matalammalla, riittää autossa silti pääntilaa. Takapenkillä jalkatila jää hieman vajaaksi aikuisella, mutta etupenkillä tilaa on mukavasti. Tavaratilaa löytyy 450 litraa.

Auton perusvarustelu (Comfort) on varsin kattava. Siihen kuuluvat mm. avaimeton lukitus- ja käynnistysjärjestelmä, vakionopeudensäädin, automaattinen ilmastointi, audiojärjestelmä 5,0” kosketusnäytöllä, pysäköintitutka takana, pysäköintikamera, nahkaverhoiltu ohjauspyörä ja 17” kevytmetallivanteet. Vielä kattavamman varustelun tarjoaa Style-malli, joka sisältää lisäksi mm. tupla-LED -ajovalot ja LED-takavalot, navigointijärjestelmä 8” kosketusnäytöllä, puolinahkaverhoilun, takalasien tummennukset ja 18” vanteet. Malliston hinnat alkavat 23 790 eurosta. Style-varustelu nostaa hintaa 4000 euroa.

Turbon kera

Hyundai i30 Fastback on valittavissa kahdella eri bensamoottorilla. Pienempi voimanlähde on kolmisylinterinen 1.0 T-GDI, joka tarjoaa kuitenkin mukavat 120 hevosvoimaa tehoa ja 170 Nm vääntöä. Koeajoimme tehokkaamman 1.4 T-GDI:n, jonka huipputeho on 140 hv. Pienemmän moottorin parina on aina 6-vaihteinen manuaali. Tämän tehokkaamman voimanlähteen pariksi on saatavissa myös 7-vaihteinen kaksoiskytkinvaihteisto 7DCT.

Isompi moottori liikuttaa autoa varsin kevyesti 240 Nm huippuväännnön ansiosta, joka on käytössä moottorin kiertäessä vasta 1500 rpm. Ihan sporttiseksi ei menoa voi kuvailla, mutta suorituskyky riittää paremmin kuin hyvin normaaliin autoiluun, niin kaupungissa kuin maantiellä. Hyundai i30 Fastback 1.4 T-GDI 7DCT Style-mallin yhdistetty kulutus on 5,6 l/100km ja CO2-päästöt 129 g/km. Manuaalivaihteistolla virallinen lukema on desin enemmän ja CO2-päästöt 134 g/km. 1.0 T-GDI -moottorilla vastaavat lukemat ovat 5,2 l/100km ja 120 g/km. Malliston huippumallin, eli Hyundai i30 Fastback 1.4 T-GDI 7DCT Stylen lähtöhinta on 31 690 euroa.