Koeajo: Suzuki Swift Hybrid

Viime vuonna esitelty uuden sukupolven Suzuki Swift on nyt päivitetty entistäkin houkuttelevammaksi. Autosta on nimittäin tullut markkinoille taloudellisempi ja paremmin varusteltu Hybrid-malli. Tosin uusi Suzuki Swift Hybrid ei ole varsinaisesti hybridimalli, vaan integroidulla käynnistysgeneraattorilla (ISG) varustettu kevythybridi.

Kevyt kevythybridi

Autolla ei voi ajaa pelkän sähkömoottorin voimin, mutta ISG auttaa kuitenkin pienentämään kulutusta ja tekee ajamisesta mukavampaa. ISG toimii sekä laturina että starttina. Autossa on start/stop-toiminto, joka sammuttaa moottorin, kun kuljettaja vaihtaa vaihteen vapaalle ja nostaa kytkimen ylös. ISG:n ansiosta moottori käynnistyy nopeasti ja pehmeästi kun on taas aika lähteä liikkeelle. Jarrutuksissa ISG ottaa jarrutusenergiaa, ja vastaavasti kiihdytyksissä avustaa osaltaan polttomoottoria.

Swiftin hybridijärjestelmä on suunniteltu kevyeksi ja lähes huomaamattomaksi. Järjestelmä lisää auton painoa vain 10 kiloa. Ajossa kuljettaja ei juuri huomaa järjestelmän olemassaoloa, paitsi pienentyneenä polttoaineenkulutuksena. Suzuki Swift Hybridin yhdistetty kulutus on 4,5 l/100km, siis litran vähemmän kuin vastaava moottori ilman ISG:tä. Hybridin CO2-päästöt ovat 101 g/km.

Suzuki Swift Hybrid -mallin polttomoottori on jo ennestään tuttu 1.2-litrainen Dualjet, joka tarjoaa tehoa 66 kW (90 hv) ja vääntöä 120 Nm. Moottorin parina on 5-vaihteinen manuaali. Auto voisi kaivata vielä yhden vaihteen lisää, mutta tälläkin yhdistelmällä pärjää. Swiftin voimansiirron erikoisempi piirre on neliveto. Normaaliajossa auto on etuvetoinen, mutta pidon heikentyessä järjestelmä siirtää voimaa myös taka-akselille.

Täyteen lastattu

Hybrid-mallissa myös varustelua on päivitetty. Autossa on vakiona mm. LED-toimiset lähi- ja kaukovalot, kaukovaloavustin, mukautuva vakionopeudensäädin, automaattinen ilmastointi, ajotietokone 4,2”-värinäytöllä, audiojärjestelmä 7” kosketusnäytöllä, peruutuskamera ja navigointi. Swiftin nahkaverhoillussa ohjauspyörässä on nyt korkeussäädön lisäksi etäisyyssäätö ja myös takalasit toimivat sähköisesti. 16” kevytmetallivanteet ja tummennetut takalasit kuuluvat vakiovarusteluun.

Mukavuusvarusteiden lisäksi autossa on kattava turvavarustelu. Vakiona ovat mm. törmäyksenestoavustin jalankulkijatunnistuksella, kaistavahti, mäkilähtöavustin ja Sway warning -toiminto. Sway warning käyttää samoja sensoreita kuin kaistavahti. Se tarkkailee auton liikkeitä ja varoittaa jos auton huojunta kaistalla lisääntyy esimerkiksi kuljettajan väsymyksen johdosta. Hybrid-mallissa myötä myös taka-akselilla on nyt levyjarrut.

Uuden Suzuki Swift Hybrid -mallin lähtöhinta on 18 689,00 euroa. Lisävarusteita ei ole oikeastaan muita kuin metalliväri. Kun ottaa huomioon auton varustelun, tuntuu hinta varsin edulliselta. Jatkossa Swiftin myynti keskittyy Suomessa tähän uuteen, hyvinvarusteltuun Hybrid-malliin.