Koeajo: Volkswagen Polo 1.0 TSI Comfortline

Jos muistelet vielä aikoja jolloin Volkswagen Polo oli pikkuauto, on aika päivittää ajatukset tähän päivään. Volkswagen Polo on nimittäin uudistunut ja kasvanut jälleen pituutta. Tämä uusi, kuudennen sukupolven Polo on jo yli neljä metriä pitkä, ja siten kaikkien aikojen suurin Polo. Akseliväli on kasvanut edeltäjään verrattuna huimat 94 mm, mikä näkyy sisätiloissa. Kasvaneiden matkustajatilojen lisäksi myös tavaratila on kookkaampi. Polon takakontti vetää nyt 351 litraa.

Suomen myyntimallistossa on neljä bensamoottoria ja kaksi dieseliä. Perusmallina on vapaastihengittävä 75-hevosvoimainen 1.0-litrainen. Sillä pääsee hyvin alkuun, mutta ehkä kiinnostavampi vaihtoehto on tämä ahdettu 1.0 TSI. Moottori on vain 3-sylinterinen, mutta tarjoaa 95 hevosvoimaa ja 175 Nm vääntöä. Moottorin pariksi on valittavissa joko 5-vaihteinen manuaali tai 7-portainen DSG-automaatti. Koeajoimme auton manuaalivaihteistolla, joka sopii hyvin ahdetun moottorin pariksi. Manuaalivaihteiston välityksissä ei ole onneksi mietitty vain kaupunkiajoa, vaan viides vaihde on oikeasti ylivaihde. Isoimmalle vaihteelle tulee käyttöä vasta maantieajossa, eikä moottorin kierrokset nouse turhan korkeiksi myöskään moottoritiellä. Tämä parantaa paitsi ajomukavuutta matka-ajossa, myös polttoainetaloutta.

Tällä manuaalivaihteistolla auton yhdistetty kulutus on 4,4 l/100km ja CO2-päästöt 101 g/km. DSG-vaihteistolla vastaavat lukemat ovat 4,6 l/100km ja 105 g/km. 1.0 TSI on varmasti suosituin moottorivaihto, mutta ei toki ainoa. Tehokkaampaa bensakonetta kaipaaville löytyy GTI-version 2.0 TSI (200 hv) ja myöhemmin mallisto täydentyy myös 1.5 TSI EVO (150 hv) -mallilla. Paljon ajaville on tarjolla myös 1.6 TDI diesel joko 80 tai 95 -hevosvoimaisena versiona.

Uusi Polo ei kilpaile isompien mallien kanssa ainoastaan kasvaneiden mittojensa avulla, vaan myös varustetarjonnallaan. Autoon on saatavissa mm. avaimeton lukitus- ja käynnistysjärjestelmä, mukautuva vakionopeudensäädin, pysäköintiavustin, LED-ajovalot, navigointijärjestelmä Discover Media 8” kosketusvärinäytöllä, ja alypuhelinliitännät Mirror Link, Apple CarPlay ja Android Auto. Uusi Polo on myös ensimmäinen Volkswagen, johon on saatavilla toisen sukupolven digitaalinen mittaristo Active Info Display.

Volkswagen Polo-malliston hinnat alkavat 15 705 eurosta (1.0 Trendline). Tämän koeajetun 1.0 TSI Comfortline-mallin lähtöhinta on 18 481,22 euroa.