Koeajo: Volkswagen Tiguan Allspace

Jos perusmallin Tiguanista meinaa tila loppua kesken, tarjoaa Volkswagen ratkaisuksi uutta tilavampaa Tiguan Allspace -mallia. Uutuus perustuu siis suosittuun Tiguan-katumaasturiin, mutta on vain venytetty hieman pidemmäksi. Akseliväli on 2787 mm eli 110 mm pidempi kuin vakiomallissa. Auton kokonaispituus on kasvanut kaikkiaan 215 mm, ja on nyt 4,7 metriä.

Lisää tilaa matkustajille ja tavaroille

Kasvaneet mitat huomaa auton sivuprofiilissa. Esimerkiksi takaovi on selvästi pidempi kuin vakiomallissa. Samalla myös konepeltiä on nostettu ylöspäin. Näin auton ulkonäkö on venytyksestä huolimatta tasapainoinen. Vielä ulkopuolta tehokkaammin kasvaneet mitat huomaa kun autoon kurkkaa sisälle. Takapenkillä on huimat 54 mm enemmän polvitilaa. Tiguan Allspace on vakiona 5-paikkainen, mutta saatavissa myös 7-paikkaisena.

5-paikkaisessa mallissa tavaratilaa on 760 litraa ja takapenkin selkänojat kaatamalla jopa 1920 litraa. Keskimmäisen penkkirivin istuimissa on etäisyyssäätö, mikä parantaa istuimien ja tavaratilan monikäyttöisyyttä. Vaikka autoon valitsisi kolmannen rivin lisäpenkit, on tavaratilaa silti vielä 230 litraa. Jos 2- ja 3-rivin istuimet laskee alas, on 7-paikkaisessa tilaa parhaimmillaan 1775 litraa.

Automaatilla ja nelivedolla

Tiguan Allspacen keulalle on valittavissa 1.4 TSI (150 hv) tai 2.0 TSI (180 hv) -bensiinimoottori tai 2.0 TDI-diesel kolmena eri tehoversiona (150, 190 ja 240 hv). 1.4 TSI on etuvetoinen ja manuaalivaihteinen. Kaikkien muiden moottoreiden yhteydessä on 7-portainen DSG-automaattivaihteisto ja 4Motion-neliveto. Myös pienin diesel on saatavissa etuvetoisena versiona. Saimme testiin malliston tehokkaimman, eli 240 hv ja 500 Nm tarjoavan 2.0 TDI:n. Siinä riittää voimaa kaikkiin ajotilanteisiin, mutta pieni viive dieselin reagoinnissa on. Toisaalta kiihdytys satasen vauhtiin onnistuu tarvittaessa alle seitsemän sekunnin.

Kaikissa nelivetomalleissa on 4Motion Active Control -nelivetotilan valinta. Kuljettaja voi valita joko Onroad, Offroad, Snow tai Offroad individual -ajotilan. Normaaleihin ajotilanteisiin valittava Onroad-nelivetotila tarjoaa lisäksi vielä neljä ajoprofiilia; Normal, Sport, Eco ja Individual. Jos autossa on myös mukautuva alustansäätö DCC, on valittavissa myös mukavuutta korostava Comfort-tila.

Volkswagen Tiguan Allspace -malliston hinnat alkavat 42 553,61 eurosta. Perusvarusteluna on kattava Comfortline, joka sisältää mm. automaattisen ilmastoinnin, audiojärjestelmän 8” kosketusnäytöllä, mukautuvan vakionopeudensäätimen, parkkitutkat eteen ja taakse, 17” kevytmetallivanteet ja tummennetut takalasit. Huippumallien varusteluna on Highline, jossa on lisäksi avaimeton lukitus- ja käynnistysjärjestelmä, LED-ajovalot, digitaalinen mittaristo ja DCC-alustansäätöjärjestelmä. Turvavarusteluun kuuluvat vakiona mm. Front Assist -järjestelmä jalankulkijantunnistuksella ja automaattijarrutuksella sekä Lane Assist -kaistanpitoavustin.