Mercedes-Benz siirtyi sähköön uudella EQC-mallilla

Mercedes-Benz on esitellyt ensimmäisen täyssähköautonsa Mercedes-Benz EQC:n. Autossa hyödynnetään täysin uutta sähköistä voimalinjaa, joka perustuu akseleille sijoitettuihin kompakteihin sähkömoottoreihin. Tämän ratkaisun ansiosta EQC on aidosti nelivetoinen. Etuakselilla sijaitseva moottori on optimoitu saavuttamaan paras mahdollinen teho matalan ja keskikovan kuormituksen aikana, kun taas takamoottori takaa auton dynaamiset ajo-ominaisuudet. Yhdessä moottorit kehittävät 300 kW tehon ja 765 Nm väännön.

EQC:n matkustamon matala melutaso on viimeistelty lukuisilla toimenpiteillä. Akkuyksiköt on eristetty kumisovitteilla paikoissa, joissa akkupaketit koskettavat kotelojaan ja joissa kotelot edelleen kiinnittyvät auton runkoon. Matkustamo voidaan lämmittää tai viilentää jo ennen ajoon lähtemistä MBUX:n tai Mercedes me -sovelluksen avulla. Tätä varten autoon on asennettu lämpöpumppu sekä sähkölämmitin.

Auton energiavarastona toimii 80 kWh:n (NEDC/WLTP) litiumioniakku. Sähkön kulutus ja auton toimintamatka riippuvat hyvin paljon ajotyylistä. EQC:n kuljettajan tukena on viis valinnaista ajotilaa: Comfort. Eco, Max Range, Sport sekä yksilöllisesti määriteltävä Individual. Taloudellisimmissa ajotiloissa kuljettajan apuna on haptinen kaasupoljin, joka tukee kuljettajan pyrkimystä energian säästämiseen. Kuljettaja voi lisäksi vaikuttaa jarrutusenergian talteenoton tasoon ohjauspyörän siivekkeillä. Kuljettajan tukena on lisäksi ECO Assist -järjestelmä, joka esimerkiksi neuvoo kuljettajaa hellittämään kaasua kun nopeusrajoitus on saavutettu.

EQC:n vakiovarusteisiin kuuluu vesijäähdytteinen, sisäänrakennettu OBC-laturi, jonka kapasiteetti on 7,4 kW. Laturi sopii auton lataamiseen kotona tai julkisissa latauspisteissä. Kotipistorasiaa noin kolme kertaa nopeampi on Mercedes-Benzin Wallbox-kotilatauslaite, jossa voidaan käyttää CCS- (Eurooppa ja Yhdysvallat), CHAdeMo- (Japani) tai GB/T-latausliitintä (Kiina). Virtalähteestä ja latausasemasta riippuen EQC voidaan ladata jopa 110 kW latausteholla. Nopeimmillaan akku latautuu 10:stä 80 prosentin täyttöasteeseen 40 minuutissa.

Mercedes-Benz EQC:n sarjatuotanto käynnistyy vuonna 2019 Mercedes-Benzin tehtaalla Bremenissä. Myöhemmin EQC:n valmistus käynnistyy myös Kiinassa Beijing Benz Automotive Co:n (BBAC) tehtaalla sikäläisiä markkinoita varten.