Michelin X-Ice North 4 on kehittynyt selvästi edeltäjään verrattuna

Michelin tuo tulevalle talvirengaskaudelle neljännen sukupolven version X-Ice North -nastarenkaastaan. MichelinX-Ice North 4 on edeltäneeseen sukupolveen verrattuna täysin uusi nastarengas. Siinä on ennätysmäärä, 250 teräsnastaa, joiden materiaaliin ja muotoiluun saatiin inspiraatio Michelinin MM-talvirallien nastasta. Kulutuspinta on saanut uuden kuvion ja uusimman, lämpötilan suhteen reaktiivisen kumiseoksen.

Erinomaiseen pitoon ei kuitenkaan riitä, että nastoja on paljon; yhtä ratkaisevaa on niiden sijoittelu kulutuspinnassa. Michelin kehitti matemaattisen algoritmin, jolla määritettiin nastojen lukumäärä ja niiden sijoittelu parasta mahdollista jääpitoa varten. Algoritmi analysoi 1400 mahdollista sijoitusta kullekin nastalle. Analyysin tulosten perusteella Michelin X-Ice North 4:n nastat on sijoitettu siten, että ne muodostavat 22 pitkittäistä ja 22 poikittaista riviä kulutuspinnassa. Näin sijoiteltuina ne antavat erittäin luotettavan pidon, mutta ovat hyvin hiljaisia. Michelinin uusi algoritmi on tehnyt mahdolliseksi sekä ennätyksellisen lukumäärän nastoja että sisäpuolisen rengasmelun vähentämisen peräti viidenneksellä edeltäjään verrattuna6.

Lukumäärän ja sijoittelun lisäksi nastan rakenne on oleellinen pitoon vaikuttava tekijä. Ainoa asia, joka X-Ice North 4:n nastoissa on samanlaista kuin edeltävän renkaan nastoissa, on nastan 11 millimetrin pituus. Nastat ovat hieman kapeammat kuin edeltävässä renkaassa, ja kuten rallirenkaan nastassa, kovametallikärkeä ympäröi tukivanne. Kun nasta koskettaa ajoalustaa, vanne estää nastan runkoa iskeytymästä alustaan ja tehostaa kärjen pureutumista jäähän. Michelin X-Ice North 4:n nastat valmistetaan teräksestä kuten MM-rallirenkaidenkin nastat. Teräslaippa istuu tukevammin renkaassa, ja nastan kulutuskestävyys ja käyttöikä ovat pidemmät kuin X-Ice Northin edellisessä sukupolvessa.

Michelin X-Ice North 4:n avoimen V-pintakuvion pyörimissuunta on määrätty, ja kulutuspinnan keskiosa on yhtenäisempi. Muutokset parantavat renkaan ajettavuutta sekä sen ominaisuuksia kuivilla ja märillä tienpinnoilla. Kuviopalojen uusi muotoilu parantaa pitoa lumella ja antaa erinomaisen käsiteltävyyden. Rengas käyttäytyy vakaasti kuivilla ja märillä alustoilla. Leveissä kuviolohkoissa on huomattavasti enemmän lamelleja kuin edeltäjässä. Lamellit lukkiutuvat nopeammin kun rengas kuormittuu, jolloin sen käytös pysyy vakaana vaikeissakin tilanteissa.

Michelin X-Ice 4:n leveimmissä renkaissa (255 ja sitä leveämmät) kulutuspinnan keskiosan molemmille puolille on lisätty yksi kuviopalarivi. Tällä sinänsä yksinkertaisella ratkaisulla saadaan optimaalinen maakosketuspaine ja pito tehokkaissa autoissa. Siten Michelin X-Ice North 4 antaa yhtä tehokkaan pidon talvisilla teillä rengaskoosta ja moottorin voimasta riippumatta.

MichelinX-Ice North 4 on tarkoitettu sekä henkilöautoihin että katumaastureihin.