Moottoripyöräilijän piristysruiske MP-18 nautiskeltu

Mikä katkaiseekaan paremmin kylmän talvihorroksen, kuin tulevan ajokauden tulikuumat uutuudet? Näistä ja monista muista laitteista päästiin nauttimaan Helsingin Messukeskuksessa järjestetyssä MP-18 moottoripyöränäyttelyssä. Paikalla olivat kaikki valtamerkit Ducatia lukuunottamatta. Messujen kävijämäärä nousi 59 000 henkilöön, joka on tismalleen sama lukema kuin viime vuonna. Jo messujen avauspäivänä oli nähtävissä positiivinen kuhina. Ihmisiä oli paljon liikkeellä heti kymmeneltä porttien auettua ja tälle vuodelle uusittu, 600 metriseksi venytetty sisäkoeajorata olikin kovassa käytössä saman tien.

Kaudelle 2018 esiteltiin lukuisia uutuusmalleja, ehkäpä rohkein ja erikoisin malli on Yamaha Niken, 3-pyöräinen moottoripyörä. Tokyo Motor Showssa vuonna 2015 esitelty MWT-9 konseptimalli on nyt muotoutunut sarjatuotantovaiheeseen. Niken-nimi tarkoittaa kahta miekkaa ja kuvastaakin osuvasti tämän erikoisen moottoripyörän keularatkaisuja. Uutuuden kerrotaan olevan erittäin vakaa ja se omaa erinomaisen kaarrekäytöksen myös ääritilanteissa. Laitteen hinta julkaistaan kevään kuluessa.

Kawasakilta kauden uutuusmalleihin lukeutuu muun muassa retropyörä Z 900RS, joka noudattelee esikuvansa Kawasaki Z1:n muotoja. Pyörän tekniikka perustuu runkoa lukuunottamatta Z900 malliin, mutta esimerkiksi moottorin ominaisuuksia on muokattu paremmin retromalliin sopivaksi. Hienosti onnistunut pyörä, joka herättikin messuilla laajaa kiinnostusta.

Honda uudisti Gold Winginsä perin pohjin. Uuden rungon ja 124 hevosvoimaisen moottorin myötä pyörä on kokenut liudan muitakin uudistuksia. Kaasun muututtua sähköiseksi, on Goldiin tullut neljän asetuksen ajotilavalinnat(Tour, Sport, Economy, Rain) ja pyörässä on myös luistonesto. Voimansiirtopuolella valittavana on 7-lovinen kaksoiskytkinvaihteisto perinteisen kuusilovisen manuaalin rinnalle.

KTM avasi pelin esittelemällä 105 hevosvoimaisen 790 Duke-mallin, jonka voimanlähteenä toimii, yllätys-yllätys kaksisylinterinen rivimoottori. Pyörään on tungettu paljon kuljettajaa avustavaa elektroniikkaa ja silmiinpistävää on suurikokoinen, täysvärinen TFT näyttö.

Uusien moottoripyörien lisäksi messuilla oli useita oheistapahtumia, muun muassa Petrol Circus-rakennettujen pyörien näyttely, Surmanajoshow, Stunt Freaks Team Show ja Miss MP-18 kilpailu. Voittajaksi kauneusmittelössä suoriutui hauholainen Marika Laine. Toimituksemme onnittelee! Varustemyynti kuuluu myös olennaisena osana messujen antiin ja moni poistuikin messuilta muhkean varustekassin kanssa.

Viikonloppu messuilla hurahti nopeasti ja nyt onkin aika kääntää katseet kohti tulevaa ajokautta ja alkaa puunaamaan laitteita ajokuntoon kevättä silmälläpitäen.

Nähdään tien päällä!