Nissan Qashqain uusi 1.3-litrainen bensiinimoottori

Nissan Qashqai on nyt myynnissä täysin uudella 1.3-litraisella bensiinimoottorilla. Qashqai on ensimmäinen Nissanin malli, jossa uusi moottori otetaan käyttöön. Uusi 1.3-litrainen moottori on saatavissa kahtena eri versiona; 140 hv/240 Nm tai 160 hv/270 Nm. Molemmat mallit ovat etuvetoisia ja varustettu 6-vaihteisella manuaalivaihteistolla. Tehokkaampi versio on valittavissa myös DCT-kaksoiskytkinvaihteistolla, joka on nyt saatavissa ensimmäistä kertaa Nissan malliin.

Qashqain uudet moottorit korvaavat kolme aiempaa versiota: 1.2-litraiset manuaali- ja CVT-versiot (suurin teho 115 hv) ja käsivaihteistolla varustetun 1.6-litraisen version (163 hv). Paremman polttoainetaloudellisuuden ja pienempien CO2-päästöjen lisäksi uusi moottori tarjoaa tasaisemman vasteen alhaisilla kierroksilla ja entistä sähäkämmän kiihtyvyyden, joten ohittaminen käy entistä nopeammin ja turvallisemmin.

Polttoaineen kulutusta on saatu pienennettyä muokkaamalla moottorin rakennetta huomattavasti aikaisempiin bensiinimoottoreihin verrattuna. Moottoriin on lisätty hiukkassuodatin, polttoaineen ruiskutusjärjestelmää ja palotilaa on paranneltu, kitkaa on vähennetty ja turboahdin on optimoitu. Matkustamo on myös entistä hiljaisempi, kun moottori vääntää vahvemmin matalilla kierroksilla.

140-hevosvoimaisena versiona ja käsivaihteistoon yhdistettynä uusi 1.3-litrainen moottori tuottaa 25 hv enemmän tehoa ja 50 Nm enemmän vääntöä kuin aikaisempi 1.2-litrainen 115 hv:n moottori käsivaihteiston parina. 17 tuuman vanteilla varustetussa Qashqaissa moottorin CO2-päästöt ovat 121 g/km (NEDC-BT), eli 8 g/km aiempaa moottoria (NEDC) pienemmät.

160 hv:n versiona ja käsivaihteistoon yhdistettynä 1.3-litrainen uutuusmoottori kehittää tehoa 3 hv vähemmän, mutta vääntää 20 newtonmetrin verran vahvemmin kuin aikaisempi 1.6-litrainen 163 hv:n moottori manuaaliversiona. 17 tuuman vanteilla varustetussa Qashqaissa moottorin CO2-päästöt ovat 121 g/km (NEDC-BT), eli 13 g/km aiempaa moottoria (NEDC) pienemmät.

Renault-Nissan-Mitsubishi-allianssin yhteistyönä kehitetty moottori on käynyt läpi 40 000 tunnin tiukan testauksen, joka piti sisällään myös 300 000 koeajokilometriä erittäin vaativissa olosuhteissa. Moottorin kehitystyöhön osallistui myös Daimler, joka aikoo käyttää sitä Mercedes-Benz-autoissaan. Renault-Nissan-Mitsubishi-allianssi kaavailee uudelle moottorille jopa miljoonan kappaleen tuotantomäärää seuraavan tilivuoden aikana.