Skoda Scala pian täällä

Skoda on laajentamassa perheautoluokan mallistoaan uudella Scalalla. Uuden Scalan myötä Skoda esittelee sarjatuotantoautomallissa uuden emotionaalisen korimuotoilunsa ja sisätilojen muotokielensä.

Uutuudessa on toteutettu Skoda-muotokielen seuraava kehitysvaihe, joka tulee näkymään myös kaikissa tulevissa Skoda-automalleissa. Uusi Scala on esimerkiksi ensimmäinen Euroopassa myytävä Skoda, jonka takaluukun pinnassa on tekstilogo merkkilogon sijasta. Uutuusmalli on 4362 mm pitkä, 1793 mm leveä ja 1471 mm korkea. Sisätiloillaan Scala yltää varsin lähelle Octaviaa. Scalassa on yksi autokokoluokkansa suurimmista tavaratiloista: 467 litraa. Takaistuimien kääntäminen alas suurentaa tavaratilan 1 410 litraan.

Varustus sisältää innovatiiviset LED-ajovalot ja LED-takavalot. Takapuskurin alle saa lisävarusteena Simply Clever -ratkaisun: vetokoukun, joka tavaratilassa olevaa painiketta painamalla kääntyy esiin sähkötoimisesti. Muita Skoda-henkisiä varusteita ovat sateenvarjolokero (ja sateenvarjo) kuljettajan ovessa, jääraappa polttoainesäiliön luukun sisäpinnassa sekä lisävarusteena tarjottava sähkötoiminen takaluukku.

Moottorivaihtoehtoja on kaikkiaan viisi, ja niiden tehot ovat välillä 66 kW (90 hv) ja 110 kW (150 hv). Myyntiin Skoda Scala tulee alkukesästä 2019.