Skoda Sunroq – katumaasturi ilman kattoa

Miten katumaasturista saisi kivan kesäauton? Ottamalla tietysti katon pois. Skoda Sunroq näyttää täydelliseltä kesäautolta, mutta on valitettavasti vain konseptimalli, joka syntyi Skodan ammattikoulun opiskelijoiden projektina.

23 opiskelijaa Skodan omasta ammattikoulusta loi kahdeksan kuukauden työn tuloksena kompaktikokoisesta Karoq-katumaasturista avoautomallin. Näitä seitsemään eri ammattiin opiskelevaa nuorta avustivat Skodan ammattikoulun opettajat sekä Skodan teknisen tuotekehityksen, muotoiluosaston ja tuotantotekniikan asiantuntijat.

Projektin aloitusvaihe sisälsi korirakenteiden vahvistamisen ja kiinteän katon irrottamisen. Muutosten seurauksena kaikki neljä ovea ja takaluukku oli suunniteltava ja toteutettava kokonaan uudelleen. Skoda Karoq -katumaasturin sarjatuotantoversion 521-litraiseen tavaratilaan verrattuna Sunroqin tavaratila on yllättäen suurempi. Suunnittelutiimi kehitti uudet oviverhoukset, muokkasi A-pilareita ja poisti B-pilarit kokonaan, minkä seurauksena etuturvavyöt oli siirrettävä osaksi etuistuimia. Etu- ja takapuskurin muutokset viimeistelivät korin muutostyöt. Akseliväli 2638 millimetriä säilyi ennallaan, kuten auton pituus 4382 mm ja leveys 1811 mm.

Auton ulkovärinä on Velvet Red ja sisustuksena valko-punainen nahkaverhoilu. Opiskelijat kiinnittivät erittäin paljon huomiota pienimpiinkin yksityiskohtiin ja erityisesti valoihin. Ovien ulkokahvat ja pyöränkotelot on taustavalaistu ledeillä. Etu- ja takapuskuriin sekä jokaiseen oveen sijoitetut projektiovalaisimet heijastavat asvaltin pintaan hillityn Skoda-logon. Kun takaluukku avataan, myös siihen syttyy logo.

Mladá Boleslavissa toimii Skodan oma, vuonna 1927 perustettu ammattikoulu, jossa tällä hetkellä on yli 900 opiskelijaa. Koulun opiskelijat ovat vuodesta 2014 alkaen valmistaneet yhden konseptiauton joka vuosi. Ensimmäinen oli kaksipaikkainen Skoda Citigo. Vuonna 2015 syntyi Skoda Fabiasta avolavamalli, vuonna 2016 Skoda Rapid Spaceback Coupe ja vuonna 2017 Skoda Citigo electric buggy.