Suzuki Swift Hybrid – vieläkin taloudellisempi

 

Suzuki Swift tulee tarjolle hybridimallina. Näin nelivetoisen pikkuauton kulutus putoaa vielä pienemmäksi.

Uudessa Suzuki Swift GLX Hybrid -mallissa on 1.2-litrainen bensamoottori, joka tuottaa tehoa 66 kW (90 hv) ja vääntöä 120 Nm. Sen parina on pieni sähkömoottori, joka antaa lisävoimaa varsinkin kaupunkiajossa. Sähkömoottorin teho on 2,3 kW ja suurin vääntömomentti 50 Nm. Bensiinimoottorin automaattisen sammutusjärjestelmän ja pienen sähkömoottorin yhdistelmän avulla uuden Swift GLX Hybridin kaupunkikulutus on peräti litran pienempi kuin Swift GL:ssä. Yhdistetty kulutus on 4,5 l/100 km ja sen hiilidioksidipäästö 101 g/km, eli yhdeksän grammaa vähemmän kuin sisarmallissa.

Uusi Suzuki Swift GLX Hybrid on nelivetoinen. Swift GL:n tapaan hyvissä olosuhteissa käytetään pelkästään etuvetoa ja AllGrip Auto -nelivedon viskokytkin siirtää tilanteen niin vaatiessa välittömästi voimaa myös takapyörille. Suzuki Swift GLX Hybridin 18 390 euron hinta on vain 1 400 euroa Swift GL:n hintaa korkeampi. Jatkossa myynti Suomessa keskittyy tähän uutuusmalliin.

Auton varustelu on varsin kattava. Älyavain helpottaa jokapäiväistä liikkumista ja automaatti-ilmastointi huolehtii viihtyvyydestä. Suzuki Smart Audioon kuuluu GLX Hybridissä peruutuskameran lisäksi myös navigaattori. Lisäksi mittareiden keskellä on tyylikäs 4,2-tuumainen värillinen LCD-näyttö, johon saa monipuolisen ajotietokoneen tiedot.