Suzuki Vitara päivittyi ja sai uuden moottorin

Suzuki Vitara on saanut päivityksen, jonka yhteydessä ulkonäkö on muuttunut vain vähän, mutta teknisesti muutokset ovat isompia. Ulkonäössä suurimmat muutokset on tehty keulaan, jossa on nyt kromattu etusäleikkö sekä uusi etupuskuri. Takana on LED-valot, jotka kuluttavat vähemmän virtaa ja muuttavat perän muotoa. Näiden lisäksi värivalikoimassa on pari uutta vaihtoehtoa ja vanteita on muotoiltu uudelleen. Matkustamon puolella mittaristo ja kello on uusittu. Ajotietokoneen värinäyttö on entistä isompi ja helmpommin luettava. Sisustuksen muutoksiin kuuluvat myös kojelaudan uudistettu materiaali, uusi keskikonsoli ja keskikyynärnoja edessä.

Tärkein muutos löytyy konepellin alta. Vapaastihengittävä 1.6-litraisen tilalle tulee 1.0-litrainen 112 Boosterjet -turboahdettu moottori, jota käytetään SX4 S-Crossissa. Uuden moottorin teho on 82 kilowattia (112 hv) ja suurin vääntömomentti on 170 Nm (160 Nm automaattivaihteiston kanssa). Toisena moottorina jatkaa 1.4-litrainen 140 Boosterjet, joka oli ennen saatavissa vain Vitara-mallisarjan lippulaivaan. Moottori kehittää 103 kW (140 hv) ja 220 Nm vääntömomentti on käytettävissä käyntinopeusalueella 1500-4000 rpm. Molemmat moottorit ovat saatavissa joko manuaali- tai automaattivaihteistolla.

Kaikki Suomessa myytävät Suzuki Vitarat ovat nelivetoisia. Suzukin AllGrip Select-neliveto antaa ajajan valita sopivan ajotilan olosuhteiden ja tilanteen mukaan. Helpointa on ajaa Auto-tilassa, jolloin säästetään polttoainetta ja elektroniikka kytkee nelivedon päälle havaitessaan luistoa. Sport-tila antaa takapyörille lisää voimaa, mikä tekee autosta ketterämmän, lisäksi moottori reagoi kaasupolkimen liikkeisiin herkemmin. Snow-tilassa voimaa jaetaan kaikille pyörille ja Lock-tilassa voima jakautuu tasan etu- ja taka-akselin välillä. Nelivetojärjestelmä siirtyy automaattisesti Lock-tilasta Snow-tilaan nopeuden noustessa yli 60 km/h.

Uudistuneen Suzuki Vitaran hinnat alkavat GL+ 112 Boosterjetin 23 990 eurosta. Auton varusteluun kuuluvat mm. 17-tuumaiset kevytmetallivanteet, tummennetut takalasit, automaatti-ilmastointi ja peruutuskamera. Suuremmalla moottorilla varustettuna hinta on 25 990 euroa. Toisena vaihtoehtona on GLX, jonka saa vain suuremmalla moottorilla hintaan 29 990 euroa. Ylellisemmässä mallissa on lisäksi mm. älyavain, navigointi, mokkanahkaverhoilu, pysäköintitutkat edessä ja takana, ja panoraamakattoluukku. 6-portaisen automaattivaihteiston lisähinta on 2400 euroa.