Toisen sukupolven Audi A1 Sportback

Uusi Audi A1 Sportback on saanut terävämmät muodot ja sporttisemman ilmeen. Leveä, alemmas sijoitettu Singleframe-etusäleikkö ja viistot ilmanottoaukot hallitsevat auton etuosaa. Konepellin alapuolella on kolme tasaista aukkoa – kunnianosoituksena Sport quattrolle, Audin ralli-ikonille vuodelta 1984. Uuden Audi A1 Sportbackin etu- ja takavalot ja niiden valokuviot on suunniteltu uudelleen ja ne ovat saaneet tunnusomaisia piirteitä purjehduksen maailmasta. Saatavilla on myös led-ajovalot. Uusi Audi A1 Sportback on saatavilla 10 eri ulkovärillä ja katto on mahdollista tilata erivärisenä. Myös sivupeilien kotelot, edessä olevien ilmanohjainten reunat ja auton sivulinjan kynnyslistat on mahdollista personoida erivärisiksi.

Matkustamon puolella kojelautaa koristaa korkearesoluutioinen 10,25 tuuman digitaalinen näyttö. Lisävarusteena saatavilla on myös Audi virtual cockpit -virtuaalinen mittaristo. Infotainment-järjestelmä on jo tuttu isomman kokoluokan autoista. Vakiovarusteisen MMI radio -järjestelmän kosketusnäytön koko on 8,8 tuumaa. Huippuvarusteena on saatavilla MMI navigation plus -paketti, jossa on 10,1, tuuman kosketusnäyttö ja ääniohjaus. Audi connectin yhteydessä MMI navigation plus tarjoaa hybridiajoreitti ohjausta – ajoreitti lasketaan pilvipalvelussa, jolloin koko liikennetilanne voidaan ottaa huomioon. Tämän lisäksi käytössä on satelliittikarttanäkymä sekä 3D-kaupunkimallit, jotka tarjoavat erityisen tarkkaa karttakuvaa.

Audi smartphone interface -liitäntä puolestaan tukee Apple Car Play- ja Android Auto -sovelluksia ja tarjoaa kaksi USB-liitintä. Tietyt sovellukset, kuten puhelimen, navigaattori ja suoratoistopalvelut, näkyvät näin suoraan MMI-näytöllä. Audi phone box lataa älypuhelimen induktiivisesti Qi-standardin mukaan, yhdistää sen langattomasti auton antenniin ja varmistaa näin ihanteellisen signaalin vastaanoton laadun.

Uuden Audi A1 Sportbackin moottorit ovat bensiinimoottoreita teholuokissa 95 hv – 200 hv. Saatavilla on manuaalivaihteisto tai S tronic -automaattivaihteisto. Uuden Audi A1 Sportbackin perusjousituksen lisäksi saatavilla on urheilullinen sport-jousitus. Saatavilla on myös dynaamisia lisävarustepaketteja, jotka sisältävät mm. punaiset jarrusatulat, jousituksen säädettävällä iskunvaimennuksella ja Audi drive select -ajoprofiilit.

Ensimmäiset uudet Audi A1 Sportbackit saapuvat Suomeen syksyllä.