Toyota Corolla Touring Sports kasvaa isompaan luokkaan

Uusi Toyota Corolla Touring Sports on kehitetty Euroopassa eurooppalaisille autoilijoille.  Uutuus tulee haastamaan jopa markkinoilta poistuvan Avensiksen tiloiltaan ja tilankäytöltään mallin mittojen kasvaessa merkittävästi.

Uuden Corolla Touring Sports -mallin ulkodesign on syntynyt hiljattain avatussa desing-keskuksessa Belgian Zaventemissa. Kiitos TNGA-alustaratkaisun, Touring Sports -korimalli ei ole enää vain hatchback-mallin pitkäkattoinen versio, vaan lähestulkoon kokonaan oma mallinsa. Uuden Touring Sports -korimallin akseliväli on 2700 mm – sama kuin poistuvassa Avensiksessa – ollen 60 mm hatchback-mallia enemmän ja tarjoten luokkansa parhaat jalkatilat takana istuville. Ulkodesignia voi korostaa halutessaan neljällä kaksivärisellä ulkovärillä, jolloin katto, pilarit ja alaetusäleikön ympäristö ovat tyylikkään mustia.

Corolla Touring Sportsiin tullaan tarjoamaan kahta erilaista neljännen sukupolven hybridivoimalinjaa. Mm. C-HR- ja Prius-malleista tuttu, 1.8-litraiseen polttomoottoriin perustuva 122-hevosvoimainen hybridijärjestelmä saa seurakseen täysin uuden 2.0-litraiseen polttomoottoriin perustuvan hybridijärjestelmän, jonka huipputeho on 180 hevosvoimaa. Perinteisistä voimalinjoista tarjolle tuodaan ainoastaan ahdettu 1.2-litrainen bensiinimoottori. Hybridien ennustetaan muodostavan Suomessa yli 90 % osuuden uuden sukupolven Corollan myynnistä.

Uusi Toyota Corolla Touring Sports saapuu Suomeen keväällä 2019.