Volkswagen T-Crossin myynti alkoi

Uusi Volkswagen T-Cross on kompakti mutta ei pieni. Uutuus tarjoaa reilusti jalkatilaa matkustajille ja tilaa matkatavaroille. SUV-malleille tyypillisesti T-Crossissa istutaan korkealla: istumakorkeus on 597 mm edessä ja 652 mm kolmella takaistuimella. Takaistuinta voidaan siirtää pituussunnassa jopa 14 cm. Tavaratilaa voidaan kasvattaa uuden mekanismin avulla 385 litrasta 455 litraan. Takaistuimen selkänoja voidaan taittaa joko jaettuna 60:40-suhteessa tai kokonaan, jolloin saadaan tasainen tavaratila ja tilaa aina 1281 litraa. Taitettava etuistuimen selkänoja tarjoaa vielä lisää muunneltavuutta.

T-Cross on aina etuvetoinen. Bensiinimoottori on saatavilla teholuokissa 70 kW (95 hv) ja 85 kW (115 hv). Myöhemmin mallistoa täydentää 70 kW (95 hv) tarjoava TDI-dieselmoottori. Volkswagen T-Crossin 1.0 TSI (95 hv) -mallin yhdistetty kulutus on 5,8 l/100 km ja CO2-päästöt 131 g/km (WLTP).

T-Cross on valittavissa kolmella eri varustelutasolla: T-Cross, Style tai Sport. Lisävarusteina saatavilla ovat mm. avaimeton lukitus ja käynnistys Keyless Access ja digitaalinen mittaristo Active Info Display 10,25” mukautettavalla värinäytöllä. Radio Composition Media 8” infotainment-järjestelmä värinäytöllä on vakiovaruste Style- ja Sport-varustelutasoissa. Musiikin ystäville saatavilla on äänentoistojärjestelmä ”beats” – digitaalinen 8-kanavainen vahvistin (300 W), 6 kaiutinelementtiä ja subwoofer. Lisävarusteina löytyvät myös pysäköintiavustin Park Assist, mukautuva vakionopeudensäädin ACC, kuljettajan väsymyksentunnistus ja kaukovaloautomatiikka Light Assist.

Uudet Volkswagen T-Crossit saapuvat Suomeen alkukeväästä. Hinnat alkavat 18 836,64 eurosta.