Volkswagenin sähköautojen myyntiverkosto laajenee

Volkswagenin täyssähköautojen myyntiverkosto laajentui vuoden alussa. Volkswagen Center Airportin lisäksi Volkswagenin täyssähköautoja e-up! ja e-Golf -malleja myydään nyt myös seuraavissa jälleenmyyjäliikkeissä: Volkswagen Center Helsinki, Volkswagen Center Espoo, Volkswagen Center Turku, Laakkonen Tampere, Länsiauto Lappeenranta, Jyväskylän Autotarvike, Käyttöauto Vaasa ja Pörhön Autoliike Oulu. Myös ladattavien hybridien jälleenmyyjäverkosto kasvoi 9 liikkeestä 26 liikkeeseen. Vuonna 2017 Volkswagenin täyssähköautoja ja ladattavia hybridejä rekisteröitiin yhteensä 323 kappaletta. Kasvua edellisvuoteen tuli peräti 42,9 %.

Volkswagen e-Golf

Volkswagen e-Golf -mallin sähkömoottori kehittää 100 kW tehoa ja maksimivääntö on 290 Nm. e-Golfin käytännön toimintamatka on noin 200 kilomeriä riippuen ulkoilman lämpötilasta, ajotavasta ja -reitistä sekä matkustamon ilmastoinnin / lämmityksen käyttötarpeesta. Volkswagen e-Golfin myötä markkinoille tuli myös uusi litium-ioni-akku, jonka energiakapasiteetti on 35,8 kWh. Akku voidaan ladata tunnissa käyttäen CCS-pikalatauslaitetta (DC, 40 kW). Mikäli lataus tapahtuu kotilatauslaitteesta (AC, 7,2 kW) akku latautuu tyhjästä täyteen 5 tunnissa ja 20 minuutissa.

Uudessa e-Golfissa on sähköinen lämmitysyksikkö, joka lämmittää auton sisätiloja. Mikäli auton matkustamo halutaan lämmittää samalla kun se on latauksessa, voidaan lämmitys ja ilmastointi aktivoida joko autosta käsin tai älypuhelimella e-Remote-sovellusta käyttäen. Tällöin lämmitykseen ei käytetä auton ajoakkua vaan verkkovirtaa, jolloin akun virta voidaan säästää ajamiseen. Toinen innovaatio on vakiovarusteena oleva lämpöpumppu, joka parantaa hyötysuhdetta säästäen virtaa ajamiseen ja pidentäen toimintamatkaa.