Ford Mondeo Hybrid nyt farkkumallina

Neliovisen sedanin lisäksi Ford Mondeo Hybrid on nyt saatavissa vielä enemmän tavaratilaa tarjoavana Wagon-mallina. Uuden Ford Mondeo Hybrid Wagonin tavaratilan koko on 403 litraa (tavaratilan suojan alla oleva tila). Tavaratilan saa kasvatettua 1508 litraan kun takaistuimien selkänojat taittaa alas. Tavaratilan tasainen lattia helpottaa suurten esineiden lastaamista ja purkamista. Lattian alla on myös lisää näkösuojattua säilytystilaa. Sekä neliovinen Mondeo Hybrid että uusi Mondeo Hybrid Wagon on saatavana myös ylellisenä Vignale-versiona.

Mondeo Hybridin voimansiirto muodostuu 2.0-litraisesta Atkinson-bensiinimoottorista, sähkömoottorista, generaattorista, 1,4 kWh:n litiumioniakusta ja Fordin kehittämästä power-split-automaattivaihteistosta, joka jäljittelee portaattoman CVT-vaihteiston toimintaa. Järjestelmän huipputeho on 187 hevosvoimaa. Voimansiirron ohjausohjelman uusin versio hyödyntää moottorin väännön entistä tehokkaammin, mikä parantaa sekä taloudellisuutta että suorituskykyä.

Hybridijärjestelmän lisäksi autossa on tekniikoita, jotka auttavat kuljettajaa optimoimaan polttoaineen kulutuksen ajomukavuudesta tinkimättä:

  • Jarrutusenergian talteenotto lataa akkuun jopa 90 prosenttia jarrutuksessa normaalisti häviävästä energiasta, mikä alentaa CO2-päästöjä ja polttoaineen kulutusta.
  • Fordin SmartGauge-käyttöliittymän avulla voi seurata polttoaineen ja energian kulutusta. Järjestelmään sisältyy muun muassa asteittaiseen jarrutukseen opastava Brake Coach -toiminto, joka tuottaa akkuun mahdollisimman paljon energiaa.
  • Sähköisesti tehostettu ohjaus ja sähköinen ilmastointi, voimansiirron jäähdytysjärjestelmä ja alipainejärjestelmät, jotka vähentävät huomattavasti bensiinimoottorin kuormitusta.
  • Pakokaasujen lämmön talteenottojärjestelmä, joka takaa ohjaamon nopean lämpenemisen.