Ford Mondeon uusi 2.0 EcoBlue-dieselmoottori

Fordin edistyksellinen 2.0-litrainen EcoBlue-dieselmottori on nyt ensimmäistä kertaa saatavilla Mondeoon. Se tarjoaa suuren moottorin suorituskyvyn yhdistettynä tilavuudeltaan pienempien moottorien taloudellisuuteen ja mataliin CO2-päästöihin. 2.0-litrainen EcoBlue-moottori on saatavissa 150 ja 190 -hevosvoimaisina versioina.

Moottorin ominaisuuksiin kuuluvat integroitu imujärjestelmä, jonka mirror-image porting ‑kanavamuotoilu optimoi moottorin ilmansaannin, vääntöä pienillä kierroksilla parantava pyörimisvastukseltaan vähäinen turboahdin ja suuripaineinen polttoaineenruiskutusjärjestelmä, joka on herkempi, hiljaisempi ja tarkempi kuin aiemmissa 2.0-litraisissa TDCi-dieselmottoreissa. Nämä kaikki yhdessä auttavat moottoria täyttämään uusimmat tiukat Euro 6d Temp ‑päästörajat. Vakiovarusteinen selektiivinen pakokaasujen jälkikäsittelykatalysaattori vähentää NOx-päästöjä.

Moottori on saatavissa 6-vaihteisella manuaalivaihteistolla tai 8-portaisella automaatilla. Lisäksi Mondeon 2.0-litraisiin EcoBlue-malleihin on tarjolla myös Fordin älykäs neliveto, joka mittaa auton pyörien pitoa ja jakaa sen mukaan voimaa enimmillään 50/50-suhteessa etu- ja takapyörien välillä jopa 20 millisekunnissa.