Honda CR-V Hybrid saapui Suomeen

Uusi viidennen sukupolven Honda CR-V tulee ensimmäistä kertaa eurooppalaisten saataville hybriditekniikalla varustettuna. Hondan hybridijärjestelmän sydän on itselataava i-MMD-tekniikka (intelligent Multi-Mode-Drive). i-MMD yhdistää kaksi sähkömoottoria, älykkään ohjausyksikön, Atkinson-työkiertoperiaatteella toimivan bensiinimoottorin, litiumioniakuston ja innovatiivisen voimansiirron saumattomasti toimivaksi järjestelmäksi.

Hybridivoimalinjasto kiihdyttää CR-V Hybridin nollasta sataan etuvetoisena 8,8 ja nelivetoisena 9,2 sekunnissa. Huippunopeus on molemmissa rajoitettu 180 km/h. Etuvetoisen CR-V Hybridin yhdistetty kulutus on 6,9 litraa sadalla (WLTP) ja hiilidioksidipäästö 156 g/km. Nelivetoisen CR-V Hybridin kulutus on 7,3-7,4 l/100 km ja vastaavasti hiilidioksidipäästöt 166-168 g/km.

CR-V Hybridissä on yksi kiinteä välityssuhde, joka yhdistää pyörivät komponentit keskenään. Tällä uudella tekniikalla voima saadaan siirrettyä ilman perinteisiä voimansiirron häviöitä. Kokonaisuus on myös kooltaan huomattavasti kompaktimpi kuin perinteinen planeettapyörästöön perustuva CVT-vaihteisto. CR-V Hybridissä on ohjauspyörässä samanlaiset siivekkeet kuin automaattivaihteisissa CR-V-malleissa. Tosin hybridissä niillä säädellään hidastuvuuden voimakkuutta, eli kuinka tehokkaasti energian talteenotto “jarruttaa” autoa kun jalan siirtää pois kaasupolkimelta.

Honda CR-V Hybridin hinnat alkavat 40 350,72 eurosta.