Koeajo: 2019 Suzuki Vitara 112 Boosterjet

Kompakti katumaasturi Suzuki Vitara on kätevän kokoinen kaupungissa, mukava maantiellä ja etenemiskykyä löytyy myös kevyeen maastoiluun. Suzukin nykyinen mallisukupolvi esiteltiin vuonna 2014, ja nyt auto on saanut päivityksen, jonka huomaa entistä parempana ajonautintona.

Nykyinen Suzuki Vitara tuli markkinoille aluksi 1.6-litraisella moottorilla. Moottorin suorituskyky riitti normaaliin autoiluun, mutta vapaastihengittävä kone vaati kiihdytyksissä reilusti kierroksia. Nyt tuosta vaparikoneesta on luovuttu, ja Vitaran moottorina on ahdettu voimanpesä. Samalla iskutilavuus on pienentynyt, mikä parantaa taloudellisuutta. Suzuki Vitaran uusi perusmoottori on 1.0-litrainen ja 3-sylinterinen bensiinimoottori. Vaikka kone kuulostaa aivan liian pieneltä katumaasturin, yllättää se ajossa iloisesti.

112 Boosterjet -pikkuturbo

Vitaran 112 Boosterjet -moottori tuottaa tehoa 82 kW (112 hv) ja vääntöä 160 Nm (manuaalivaihteiston kanssa 170 Nm). Ja mikä parasta, huippuvääntö on käytössä laajalla kierrosalueella 1800-4000 rpm. Enää ei moottori tarvitse turhaan kierrättää. Moottoritielle kiihdytys vaatii toki edelleen hieman kierroksia, mutta moottorin tasaisen väännön ansiosta auto tuntuu mukavan suorituskykyiseltä. 112 Boosterjet riittääkin yllättävän hienosti Vitaran tarpeisiin.

Jos kuitenkin kaipaat hieman lisää voimaa, on tarjolla myös 103 kW (140 hv) ja 220 Nm tarjoava 140 Boosterjet. Molempien moottoreiden pariksi on valittavissa joko manuaali- tai automaattivaihteisto. Uuden turbomoottorin kanssa automaattivaihteisto on hyvin houkutteleva vaihtoehto. Automaatti on 6-portainen, mikä parantaa suorituskykyä ja taloudellisuutta.

Neliveto vakiona

Suzuki Vitaran vakiovarusteluun kuuluva AllGrip Select-nelivetojärjestelmä varmistaa etenemiskyvyn kaikissa olosuhteissa. Kuljettajalla on valittavissa Auto, Sport ja Snow -ajotilat. Normaaliajossa käytössä on Auto-tila, jolloin järjestelmä kytkee nelivedon vasta, kun eturenkaiden pito ei enää meinaa riittää. Sport-tila parantaa ajokokemusta siirtäen takarenkaille lisää voimaa. Sport-ajotilassa myös moottori reagoi herkemmin kaasupolkimen liikkeisiin.

Liukkaisiin talvikeleihin on valittavissa nelivetoinen Snow-ajotila. Haastavissa paikoissa kuljettajalla on valittavissa Lock eli nelivedon lukitus. Tällöin voima jakautuu tasan etu- ja taka-akselin välillä. Lock-tila ei ole tarkoitettu jatkuvaan ajoon vaan ainoastaan pahimpiin paikkoihin. Kun nopeus ylittää 60 km/h, neliveto siirtyy automaattisesti Lock-tilasta Snow-tilaan.

Suzuki Vitara -malliston hinnat alkavat 23 991 eurosta. Automaattivaihteisena lähtöhinta on 26 390 euroa. Tehokkaamman 140 Boosterjet -mallin lähtöhinta on 25 990 euroa.